Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


14 mei 2004


EPSE - Bromfietser gewond door aanrijding


Een 17-jarige bromfietser uit Zutphen raakte donderdagmiddag op de kruising Deventer/Hassinklaan gewond door aanrijding met een 83-jarige automobilist uit Epse.
De automobilist sloeg rond 17.10 uur vanaf de Deventerweg rechtsaf de Hassinklaan in en zag hierbij de bromfietser over het hoofd. De jongen brak bij de aanrijding een been. Een ambulance bracht hem naar het Geertruidenziekenhuis in Deventer.


Eefde- man onwel


De drie hulpverleningsdiensten zijn donderdag rond 17.25 uur uitgerukt naar een woning aan de Ensinkweg. Getuigen hadden gezien dat een man op een plat dak op tweehoog onwel was geworden en op het dak was gevallen. Men was bang, dat hij naar beneden zou vallen. Een gealarmeerde hoogwerker van de brandweer hoefde niet te worden ingezet en de man (leeftijd niet bekend) is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


ZUTPHEN - Zakkenroller slaat toe


Een onbekende heeft donderdagmiddag op de Groenmarkt een 61-jarige vrouw uit Dieren van haar portemonnee beroofd. De dader zag rond 12.30 uur kans de portemonnee uit de tas van de eigenares te stelen. In de portemonnee zaten geld, bank- en andere pasjes en een creditcart. De vrouw deed aangifte bij de politie. Een 16-jarig meisje uit Voorst die ook bij de politie aangifte van zakkenrollerij had gedaan kon nog voordat zij het politiebureau verliet gelukkig worden gemaakt; haar portemonnee met alles erin was op de Markt teruggevonden. Waarschijnlijk heeft ze hem naast haar zak gestopt in plaats van er in !


Zutphen- boete voor rijden op snorfiets


Een 15-jarige jongen is donderdagmiddag omstreeks 13.45 uur op de Graaf Ottosingel betrapt toen hij met een vriendje op een snorfiets reed terwijl hij nog geen16 is. De snorfiets bleek ook niet verzekerd te zijn en het duo is naar het politiebureau gebracht. Hier werden zij afgehaald nadat de bestuurder en bekeuring had gekregen.


Steenderen- allemaal geslaagd


Alle 79 kinderen van de basisschool in Steenderen zijn gisteren geslaagd voor heyt praktisch verkeersexamen. Zij moesten een route fietsen waar onderweg controle was door ouders, leerkrachten en de politie.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --