Dienstenbond CNV

CAO-overleg Atos Origin vastgelopen
14-05-2004

Woensdagavond 12 mei is het CAO-overleg tussen vakbonden, OR en directie van Atos Origin vastgelopen. Er is geen overeenstemming bereikt over het belangrijkste punt dat door de werknemers is aangedragen: een volwaardige CAO waarin ook over loon wordt onderhandeld. De directie wil nu absoluut niet afzien van haar huidige CAO-bevoegdheid om eenzijdig uw salarisontwikkeling vast te kunnen stellen.

Beide partijen in het overleg blijven op hun standpunt staan. Vakbonden en OR zijn van mening dat er in het CAO-overleg over alle punten gesproken moet worden die tot de arbeidsvoorwaarden behoren. Natuurlijk hoort daar het loon bij. De directie is echter zeer tevreden met de afspraak uit 1998 dat over loon wel serieus wordt gepraat, maar dat Atos Origin de bevoegdheid heeft de loonontwikkeling vast te stellen. Dit is volgens de directie onontbeerlijk voor het welzijn van het bedrijf.

Tussenvoorstellen
We hebben nog geprobeerd om met tussenvoorstellen die recht doen aan de standpunten van alle partijen tot een pragmatische oplossing te komen. De directie is echter van mening dat een pragmatische oplossing voor een principieel probleem niet mogelijk is. Verder praten heeft op dit moment dus geen zin.

Terug naar de (kader-)leden
We kunnen uw opdracht om tot een volwaardige CAO te komen niet uitvoeren. In juni zullen we met kaderleden over de opstelling van de directie gaan overleggen. Wat ons betreft dient er nog steeds over alle arbeidsvoorwaarden, inclusief loon, te worden onderhandeld.

Ook zullen we met de nieuwe OR gaan praten. Daarna zullen we weer met (actie-) voorstellen naar u toe komen.

Wij betreuren de gang van zaken zeer. De directie van Atos Origin laat door haar opstelling een enorme kans voorbij gaan om tot een verbetering van de arbeidsvoorwaarden te komen en Atos Origin beter uit te rusten voor de toekomst.

Wat nu?
Er breken spannende tijden aan. Nu zal blijken of het zin heeft om lid te zijn van de CNV Dienstenbond. U weet het adagium: hoe meer leden, hoe beter de belangenbehartiging. Immers, dan hebben we een sterkere positie ten opzichte van de directie en kunnen we meer zaken voor elkaar krijgen.

Dit is een goed moment voor uw collegas die nog geen CNV-lid zijn, om de stap te wagen en lid te worden.

Onze contributie is nog goedkoper is dan een
rechtsbijstandsverzekering (en die krijgt u er gratis bij!).

Meer informatie kunt u krijgen bij Wim Burggraaf. Dat kan per mail (w.burggraaf@cnvdibo.nl) of per telefoon (055)5772640