Dienstenbond CNV

Leden PGGM stemmen in met de voorstellenbrief voor de nieuwe CAO 14-05-2004

Op 21 april 2004 legden wij u de voorstellenbrief voor een nieuwe CAO bij PGGM ter goedkeuring voor. Een (grote) meerderheid van de leden heeft met de inhoud ingestemd en dat betekent dat de brief als startpunt van de CAO-onderhandelingen zal dienen.

Veel leden hadden naar aanleiding van de voorstellenbrief nog twee vragen.

1. Wat zijn de resultaten waaraan voldaan moet worden om de eenmalige uitkering tot uitbetaling te laten komen?
Omdat PGGM geen winstoogmerk heeft is het niet mogelijk om daar de uitkering aan te koppelen. In overleg met PGGM wordt gezocht naar een resultaat dat realiseerbaar is. Deze uitkering is collectief en zal gelden voor alle werknemers.

2. Waarom is de looptijd voorgesteld tot 31 december 2004 en niet zoals gebruikelijk tot 31 maart 2005?

De reden hiervan is dat wij nu niet weten of het Najaarsakkoord van 2003 in stand blijft. Wanneer er geen Najaarsakkoord meer is zullen wij andere afspraken maken dan wanneer dat er wel is. Als de looptijd nog langer wordt dan kunnen wij niet tijdig bijsturen.

PGGM heeft eveneens een voorstellenbrief gestuurd. Deze kunt u hier lezen.

Voor een goede CAO is een sterke achterban een must! Overtuig daarom uw niet-georganiseerde collega van het nut van het lidmaatschap. Samen staan wij immers sterker.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl