Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Westervoort - Westervoorters opgepakt na baldadigheid
Publicatiedatum: 14-05-2004

Vijf jeugdige Westervoorters zijn donderdagavond door de politie aangehouden op verdenking van baldadigheid, waarbij schade ontstond aan een speelplaats aan het Jufferblock in hun woonplaats. Buurtbewoners meldden omstreeks acht uur dat er brand gesticht zou worden op de speelplaats. Politieagenten gingen daarop poolshoogte nemen en wist even later het verdachte vijftal te traceren. De verdachten, variërend in leeftijd van 15 tot 17 jaar, bekenden later een prullenbak in brand te hebben gestoken. Tegen het vijftal is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Andelst - dure proefrit

Publicatiedatum: 14-05-2004

Surveillerende agenten hebben donderdagochtend proces-verbaal opgemaakt tegen een 19-jarige man uit Westervoort wegens onder meer het rijden zonder rijbewijs op de Wanraaij in Andelst. De Westervoorter trok omstreeks zeven uur de aandacht van de agenten nadat hij met een snelheid van ruim 100 km/u over de weg reed en vervolgens enkele slipsporen op het asfalt trok. Voor de agenten reden om de man te controleren. Daarbij bleek de Westervoorter niet in het bezit van een rijbewijs. De auto had hij geleend van een autobedrijf, voor een proefrit. Naast het rijden zonder rijbewijs kreeg de man een bekeuring van overschrijding van de maximum snelheid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - sluipverkeer aangepakt:115 snelheidsovertredingen
Publicatiedatum: 14-05-2004

In totaal 115 van de 246 gecontroleerde voertuigen bleek donderdag in overtreding bij een snelheidscontrole op sluipverkeer op de Tamboer in Duiven. Daar geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde daar tussen half vier en zes uur op speciaal verzoek van de wijkagent. Na klachten uit het buurtbewoneroverleg besloot de politie tot het instellen van snelheidscontroles. Wijkagent Jan Möller: `De Tamboer wordt door veel automobilisten gebruikt als sluiproute om de verkeerslichten op de Vergert te omzeilen. Vaak rijden automobilisten dan met te hoge snelheid door de kindrijke buurt om enkele minuten winst te kunnen behalen. Door regelmatig snelheidscontroles te houden hopen wij een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de buurt'. Volgens de politie hebben er zich tot op heden nog geen verkeersongevallen in de buurt voorgedaan. `Dat neemt niet weg dat controles op zijn plaats zijn. In dit geval is voorkomen beter dan genezen', aldus Möller. Bij de snelheidscontrole werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 64 km/u, een overschrijding van 34 km/u. Het was donderdag de tweede keer dat er een controle werd gehouden op de Tamboer. De politie laat weten daar ook in de toekomst regelmatig snelheidscontroles te houden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden