Vlaamse overheid

Op voorstel van de Vlaamse minister van Onderwijs en Vorming Marleen VANDERPOORTEN keurde de Vlaamse regering het tijdelijke project ter ondersteuning van het unieke studiegebied maritieme opleidingen voor de varende bemanning van de opleidingsschepen van de door de Vlaamse Gemeenschap gefinancierde instelling Koninklijk Technisch Atheneum (KTA) van het Gemeenschapsonderwijs Zwijndrecht definitief goed.

De kost van de varende bemanning van de opleidingsschepen wordt te zwaar voor het KTA Zwijndrecht. De Vlaamse overheid heeft daarom beslist de personeelsleden tijdelijk onder te brengen in een afzonderlijke personeelscategorie. Die categorie heet 'varend personeel' en wordt gefinancierd door middel van een puntenenveloppe.

Via deze ingreep komt er een oplossing voor de onhoudbare financiële loonlast voor de inrichtende macht van het KTA en is de continuïteit van deze unieke opleiding verzekerd. Het KTA Zwijndrecht geeft technische maritieme opleidingen in de kust- en binnenvaart.

Dankzij het tijdelijke project kan het KTA Zwijndrecht rekenen op een jaarlijkse financiële impuls van 240.000 euro.

persinfo : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. 02 553 99 11 e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


---