Socialistische Partij

Ministerie van Economische Zaken onder druk gezet over softwarepatenten

14-05-2004 * Vanochtend hebben actievoerders duizenden handtekeningen aan een ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken overhandigd. De demonstranten pleiten samen met de SP tegen patenten op software in Europa. Volgende week neemt minister Brinkhorst hierover namens Nederland een standpunt in. Jasper van Dijk, SP-kandidaat voor het Europees Parlement, gaat ervan uit dat Brinkhorst zijn steun voor softwarepatenten intrekt.

Brinkhorst: stem tegen softwarepatenten!

Ambtenaren van EZ werden duidelijk overrompeld door de demonstranten voor de deur van het ministerie. Een overhaast opgetrommelde Directeur Generaal (zie foto) zei dat hij de boodschap aan Brinkhorst zou overbrengen. Na deze dooddoener `mochten' enkele softwaredeskundigen hun standpunt binnen verder toelichten.

Aanbieden van de duizenden handtekeningen aan de Directeur Generaal van EZ

Vorig jaar heeft het Europarlement amendementen aangenomen tegen softwarepatenten. Juist daarom is het onbegrijpelijk dat de Europese raad nu doodleuk aankondigt vóór softwarepatenten te pleiten. Iedereen die tegen het plan is, kan de protestmail ondertekenen via www.sp.nl/nieuws/actie/software.