Vlaamse overheid

Op voorstel van de Vlaamse minister van Onderwijs en Vorming Marleen VANDERPOORTEN keurde de Vlaamse regering het ontwerpbestek voor ontwikkeling en implementatie van business games in het basis- en secundair onderwijs in Vlaanderen goed.

Om de implementatie van de eindterm 'ondernemerschap' in het basis- en secundair onderwijs te ondersteunen, laat minister Vanderpoorten business games ontwikkelen die jongeren van 10 tot 14 jaar via simulaties laat kennis maken met hun ondernemingszin.

Voor de leerkrachten zijn de business games een handig hulpmiddel om het ondernemerschap op een speelse manier te vertalen naar de leefwereld van jonge tieners. Jongeren krijgen door zelf te denken en te doen een beter beeld van wat ondernemen is en van de vaardigheden die het vergt.

De business games maken spelenderwijs duidelijk welke impact een ondernomen actie kan hebben en welke factoren van belang zijn voor een geslaagde onderneming. Het evalueren van initiatieven, omgaan met kritische succesfactoren, valkuilen,. alle ingrediënten om onze jonge ondernemers het spel zoals de groten te laten spelen, zijn aanwezig.

De business games richten zich op 10- tot 14-jarigen als voorbereiding om vanaf de tweede graad van het secundair onderwijs op een creatieve wijze zelf te werken aan de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van projecten gericht op ondernemersvaardigheden.

persinfo : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. 02 553 99 11 e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


---