Gemeente Breda

14-05-2004

Afscheid burgemeester Rutten

Mr. C.G.J. Rutten legt per 1 augustus zijn ambt als burgemeester van Breda neer. Tijdens een buitengewone raadsvergadering op donderdag 24 juni aanstaande neemt de gemeenteraad officieel afscheid van burgemeester Rutten. Aansluitend is er een openbare afscheidsreceptie in de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk.

Op vrijdag 25 juni biedt het gemeentebestuur van Breda burgemeester Rutten en zijn echtgenote een feestavond aan in het Chassé Theater. Rutten is sinds 19 januari 1996 burgemeester van Breda.

Buitengewone Raadsvergadering en receptie
Op donderdag 24 juni neemt de gemeenteraad in een buitengewone raadsvergadering officieel afscheid van de burgemeester. Aansluitend, van 16.00 tot 18.00 uur is er in de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk een receptie waar de burgers van Breda persoonlijk afscheid kunnen nemen van burgemeester Rutten en zijn echtgenote.

Afscheidsfeest
Op vrijdag 25 juni biedt het college van burgemeester en wethouders Rutten en zijn echtgenote een afscheidsfeest aan in het Chassé Theater. Er zijn enkele honderden uitnodigingen verstuurd en het resterende aantal kaarten wordt door loting verdeeld.

Mensen die hier belangstelling voor hebben kunnen vóór 1 juni een briefkaart (maximaal twee personen) met naam, adres en woonplaats insturen naar Gemeente Breda, afdeling Kabinet, Antwoordnummer 20, 4800 WB Breda. Uiterlijk 15 juni ontvangen degenen die ingeloot zijn hierover bericht.
Het feest begint om 19.30 uur en duurt tot middernacht. Een tipje van de sluier: Vader Abraham en Mark van de Veerdonk zullen er zeker zijn !

Op 16 juli 2004 bekleedt Rutten precies 29 jaar het burgemeestersambt. Vanaf 1975 deed hij dat in de gemeente Nuth, vanaf 1985 was hij burgemeester in Middelburg en vanaf 1996 dus in Breda. Persoonlijke overwegingen liggen aan dit besluit ten grondslag; de burgemeester wil meer tijd gaan besteden aan zijn gezin en zijn vele hobbys. Hij blijft in Breda wonen en zal met veel genoegen deelnemen aan het maatschappelijk leven in deze stad.

Breda, 14 mei 2004