Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Nijmegenaren aangehouden na achtervolging
Publicatiedatum: 14-05-2004

Een 33-jarige vrouw en een 35-jarige man, beiden uit Nijmegen zijn donderdagavond tussen Arnhem en Elst aangehouden op verdenking van onder meer diefstal van een auto. Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf waarbij een aanrijding werd veroorzaakt. Het verdachte tweetal werd eerder op de avond in Arnhem gesignaleerd bij een auto, die afgelopen woensdag vanaf de Stationsstraat in Zevenaar bleek te zijn gestolen. Toen surveillerende agenten het tweetal wilde controleren ging men er met de auto vandoor, waarop een achtervolging werd ingezet. Daarbij kwam het op het Meldeplein in Arnhem nog tot een aanrijding tussen de verdachte auto en een andere automobilist, waarbij alleen materiële schade ontstond. Kort na de aanrijding zagen de agenten de vrouw uitstappen en wegrennen. Zij kon even later worden aangehouden. De man reed na de aanrijding door en stopte op de Madelievenstraat. Hierop wilden de agenten de bestuurder aanhouden. Die trok vervolgens vol gas weer op waarbij een van de agenten zich genoodzaakt zag zijn pistool te trekken omdat er op hem ingereden werd. Toen de bestuurder vervolgens om de agent heen reed werd het wapen weer geborgen. De bestuurder zag hierna kans er weer vandoor te gaan. De achtervolging eindigde uiteindelijk op de A-325 onder Elst, waar de 35-jarige Nijmegenaar zonder problemen kon worden aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De technische recherche verricht sporenonderzoek aan de auto.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - auto over de kop: bestuurder gewond

Publicatiedatum: 14-05-2004

Een 21-jarige automobilist uit Helmond is donderdagmiddag gewond geraakt nadat hij met zijn auto op de Bovenallee in Velp over de kop was geslagen. Twee passerende militairen verleenden de eerste hulp aan de Helmonder, die aanvankelijk niet ernstig gewond leek. Het slachtoffer wist uiteindelijk zelf uit de auto te klimmen. Personeel van een gewaarschuwde ambulance besloten de Helmonder toch naar het ziekenhuis te brengen voor onderzoek. De Helmondse bestuurder zou tijdens het rijden door nog onbekende oorzaak met een van de wielen in de berm zijn geraakt, waardoor hij de macht over het stuur verloor en over de kop sloeg. Volgens de politie had de man geen autogordel gedragen. De auto van de Helmonder raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na bedreiging buurman
Publicatiedatum: 14-05-2004

De politie heeft vrijdagochtend vroeg in de wijk Kronenburg een 38-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn buurman. De Arnhemmer zou rond vier uur 's nachts geluidsoverlast veroorzaken door het afspelen van harde muziek in zijn flatwoning. Een buurman, een 26-jarige Arnhemmer, ging vervolgens zijn beklag doen bij de verdachte, waarbij deze zijn buurman zou hebben bedreigd met de dood. Na het aanhoren van het verhaal van het slachtoffer togen gewaarschuwde agenten naar de woning van de verdachte om zijn verhaal aan te horen. De verdachte weigerde echter de deur open te doen, waarop de agenten de deur forceerden. Eenmaal binnen bedreigde de Arnhemmer de agenten met een stuk hout. Hierop werd de man aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verkeerscontroles binnen bebouwde kom

Publicatiedatum: 14-05-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag op verschillende plaatsen binnen de bebouwde kom van Arnhem verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 129 bekeuringen uitgedeeld. Hieronder een overzicht:

- Thomas a Kempislaan, 9 snelheidsovertreders, 8 bestuurders zonder gordel en 7 bekeuringen voor diverse feiten zoals technische mankementen. In totaal 375 bestuurders van zowel auto's als bromfietsen werden gecontroleerd.

- Huijgenslaan, radarsnelheidscontrole tussen 15.00 en 17.00 uur, 45 snelheidsovertreders op een totaal aantal van 1177 passanten
- Agnietenstraat, 18 bekeuringen voor het rijden zonder autogordels, 9 bromfietsers wegens het rijden op een opgevoerde brommer en 15 bekeuringen voor overige overtredingen zoals rijden zonder rijbewijs en technische mankementen

- Hommelseweg, 10 bekeuringen voor bromfietsers voor diverse overtredingen zoals het niet dragen van de helm, opgevoerde bromfietsen (5 stuks), technische gebreken en rijden zonder bromfietscertificaat

- Klarendalseweg, 8 bekeuringen voor onder meer het niet dragen van de autogordel, opgevoerde brommers (2 stuks) en het rijden zonder bromfietscertificaat. Ook werd hier een alcoholcontrole gehouden maar er werden geen drankrijders aangetroffen.
De controles hadden tot doel de verkeersveiligheid op de wegen binnen de bebouwde kom te bevorderen en verkeersoverlast door onaangepast rijgedrag te bestrijden. Het VHT zette 5 agenten in. De controles vonden plaats tussen drie uur 's middags en 21.45 uur 's avonds.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden