VWB INTERMEDICAL

Jan Muis benoemd tot algemeen
directeur van VWB Intermedical

Nijmegen: mei 2004. Per 3 mei is de heer Jan Muis (49) is benoemd tot algemeen directeur bij VWB Intermedical. Dit in Nijmegen gevestigde bureau is gespecialiseerd in kwantitatief en kwalitatief marktonderzoek, communicatie en advies voor bedrijven die zich richten op of actief zijn in de gezondheidszorg.
VWB Intermedical stelt zich ten doel door marktonderzoek het welzijn van patiënt en consument te verbeteren. Goed marktonderzoek draagt bij aan de doelmatigheid en kwaliteit van de gezondheidszorg.

Na zijn studie aan de HEAO in Rotterdam werkte Jan Muis enkele jaren in de retailbranche en de grafische industrie. In 1984 trad hij in dienst bij het Instituut voor Medische Statistiek (IMS) in Den Haag. In 1988 stapte hij over naar het farmaceutische bedrijf Bristol-Myers Squibb, waar hij verschillende (internationale) marketing- en salesmanagementfuncties vervulde. De laatste jaren was hij verantwoordelijk voor de geneesmiddelen van Bristol-Myers Squibb tegen psychische aandoeningen.

Daarnaast bekleedde Jan Muis nevenfuncties in de farmaceutische branche. Zo was hij bestuurslid van de Farma Marketing Groep en is hij lid van de jury van de SAN die jaarlijks de Accenten uitreikt voor bekroonde reclame-uitingen.

Bij VWB Intermedical zal Muis zich richten op de bepaling van het algemeen beleid en leiding geven aan de organisatie.