Politie IJsselland

Dagrapport Pers Zwolle
Donderdag13-mei-2004 07:00 uur tot vrijdag14-mei-2004 06:59 uur


Autodieven verzetten zich tegen aanhouding.

Zwolle - Werd donderdagavond omstreeks 21.10 uur een inbraak gemeld in een auto aan de Dollard. De twee daders zouden zijn weggelopen, nadat een getuige hen betrapte. Korte tijd laten konden beiden aan de hand van het signalement worden aangehouden aan Waallaan. De twee Zwollenaren van 29 en 18 jaar oud, hebben zich hevig tegen de aanhouding en overbrenging van de politie verzet. De jongste wilde een van de agenten slaan en werd met pepperspray behandeld. Ook de oudere man verzette zich hevig en trapte de zijruit van de politie bus eruit. Ook hij bleef zich dusdanig verzetten dat pepperspray noodzakelijk was om hem onder bedwang te krijgen.
Beiden zijn te Zwolle ingesloten. Er zijn twee aangiftes opgenomen van diefstal uit een auto.
Onderzoek wordt vervolgd.
(04-056673)


Computers en beeldschermen roofgoed

Zwolle - Bij een inbraak in een bedrijf aan de Branderweg werd een ruit vernield en zagen de daders kans om een beeldscherm en computer mee te nemen. De diefstal moet in de nacht van 12 op 13 gepleegd zijn.

Ook bij een school aan de Zwarteweg werd een ruit vernield en verdwenen en 2 computersysteemkasten en 2 TFT beeldschermen. Ook deze inbraak werd gepleegd in de nacht van 12 op 13 mei.

Het vastleggen van computers en schermen is geen overbodige luxe. Zeker wanneer deze op de begane grond voor een raam staan. Registratie en ingraveren van postcode en huisnummer is gewenst. Het maakt in ieder geval de buit 'onaantrekkelijker'.
(04-056300)


Hennepactie in Zwolle

Zwolle - Donderdag werden er door de politie zeven hennepkwekerijen op diverse adressen in Zwolle opgerold. Zes eigenaren/verzorgers van deze kwekerijen pleegden diefstal van stroom. In totaal werden 10 verdachten aangehouden, die na verhoor weer heengezonden werden. Ongeveer 1500 planten werden meegenomen. Daaronder ook 400 stekjes en moederplanten van een growshophouder.
De apparatuur en planten zijn vernietigd.
Ook werd nog een nepvuurwapen (vallend onder de Wet Wapens en Munitie) en een busje traangas in beslaggenomen.


Automobilist met mes bedreigd

Zwolle - Donderdagavond omstreeks 18.30 uur werd een automobilist met een mes bedreigd. Aan de Klokkengieterlaan werd hij aangesproken op zijn rijgedrag. Zonder het overigens te weten, zou de bestuurder de agressieve automobilist hebben ingehaald. Kennelijk was hij daarvan niet gediend en meende hij dit ongenoegen met een bedreiging te moeten bekrachtigen. De bedreigde automobilist is er vandoor gerend. De identiteit van de verdachte is bekend maar hij is nog niet aangetroffen.
(04-056616)


Piket 038 4963891 Wim Rabelink
---- --