Dienstenbond CNV

Concept voorstellen CAO PBO
14-05-2004

Op 25 mei a.s. beginnen de onderhandelingen voor de CAO PBO. De vakgroep CNV PBO heeft hieronder een concept voorstellenbrief gemaakt. Wij zien uw reactie gaarne zo spoedig mogelijk terug. Uitgangspunt voor het CAO-overleg 2004 zou moeten zijn een loyale uitvoering door de CAO-partijen in de PBO van de afspraken die op centraal niveau voor 2004 zijn gemaakt in het Najaarsoverleg 2003 tussen de sociale partners in de Stichting van de Arbeid en de regering. Dit betekent dat de vakbeweging voor de per 1 juli 2004 te vernieuwen CAO geen structurele contractloonstijging zal voorstellen. Wel streven wij naar kwalitatieve verbeteringen en accepteren wij geen stapeling van verslechteringen van arbeidsvoorwaarden door de werkgevers.


1. Looptijd CAO
Wij gaan uit van een looptijd van één jaar, dus de CAO loopt van
1-7-2004 tot 1-7-2005


2. Loon
Wij gaan uit van het Centraal Akkoord dat afgelopen najaar is afgesloten tussen kabinet, werkgevers en vakbonden dit betekent geen structurele loonsverhoging. Het najaarsakkoord laat wel ruimte voor een resultaatafhankelijke uitkering. Wij stellen een eenmalige uitkering voor van 2%. Overigens onder het voorbehoud dat deze zomer sociale partners en kabinet een akkoord bereiken over Pensioen, Levensloop en VUT. Indien er geen akkoord tot stand komt zullen wij per 1 januari 2005 alsnog een structurele loonsverhoging voorstellen.


3. Preventie en Reïntegratie van arbeidsongeschiktheid Door de ongunstige economische ontwikkelingen worden en reorganisaties bij schappen zal met minder mensen het zelfde werk gedaan worden. CNV Dienstenbond wenst de werkdruk in de PBO te onderzoeken en op individueel niveau werknemers het recht te geven op een stresspreventie-advies.


4. Loondoorbetaling bij ziekte
Indien het tweede ziekte jaar niet aangevuld mag worden tot 100% wensen wij met de werkgever overleg te voeren over de gevolgen (zoals voor de pensioenopbouw, en 70% doorbetaling van het loon ook als dit boven het maximum dagloon ligt).


5. Welvaart
De CNV Dienstenbond ondersteunt diverse vakbondsprojecten in de wereld voor mensen die het (vele malen) slechter hebben dan de werknemers in Nederland. Om solidariteit met hen zichtbaar te maken stelt de CNV Dienstenbond voor via de CAO een vakbondsproject te adopteren.


6. Evaluatie oude CAO afspraken en technische aanpassingen
-Evaluatie van employability-afspraken (o.a. persoonlijke opleidingsplannen) en eventueel versterken van deze afsrpaken.


-Beslismoment PC-privé in PBO flex niet één keer per jaar maar per maand (stel uw computer begeeft het: nu zou je een jaar moeten wachten om deel te nemen)


-art. 60 dient aangepast te worden aan poortwachter


-vakbondslidmaatschap opnemen in PBO-flex geeft een belastingvoordeel.

Voor meer informatie en vragen kunt u mij mailen (b.degroot@cnvdibo.nl) of bellen naar telefoonnummer (010)2412668