Dienstenbond CNV

CNV Media ontvangt eindbod SP Johan Enschedé Haarlem en Amsterdam 14-05-2004

Na een lang en moeizaam onderhandelingstraject heeft CNV Media van de directie van Johan Enschedé een eindbod ontvangen over het Sociaal Plan. Met dit eindbod geeft uw werkgever aan niet verder te willen en kunnen onderhandelen. Aan u de keuze om al dan niet dit bod te aanvaarden. Wanneer de leden van CNV Media dit eindbod in meerderheid afwijzen is er geen Sociaal Plan voor de komende zware reorganisatie. Wij geven hieronder de belangrijkste punten van het Sociaal Plan kort weer. (de volledige -concept- tekst van dit eindbod treft u hier aan)


- Bovenop de RFR-regeling uit de Grafimedia CAO (zie hoofdstuk 9) ontvangt een
medewerker de volgende extra aanvulling:

* medewerkers tot 40 jaar: krijgen een extra aanvulling van 10 weken.

* medewerkers van 40 t/m 49 jaar: krijgen een extra aanvulling van 13 weken.

* medewerkers van 50 jaar en ouder: krijgen een extra aanvulling van 26 weken.


- Alle medewerkers met wie de arbeidsovereenkomst wordt ontbonden krijgen een
outplacementtraject bij een gedegen bureau aangeboden.


-Medewerkers van 55 jaar en ouder worden in verband met de komende reorganisatie niet gedwongen ontslagen.

Op maandag 17 mei 2004 zal het eindbod van de werkgever door de bonden worden toegelicht. Om 12.00 uur zal dat gebeuren bij uw werkgever in Amsterdam en om 14.00 uur in Haarlem. U bent van harte welkom.

Naar aanleiding van het bovenstaande, de concept- tekst op onze site en de voorlichtingsbijeenkomst vragen wij u uw oordeel te geven over het eindbod van de werkgever. U kunt over het al dan niet aanvaarden van dit bod bijgaand stemformulier invullen en het ingevuld en ondertekend retourneren voor woensdag 19 mei 2004. Wanneer een meerderheid van de leden instemt zal CNV Media het Sociaal Plan ondertekenen.

CNV Media meent dat wanneer het eindbod wordt afgewezen er bij de werkgever geen enkele ruimte is om verder te onderhandelen. Gevolg van afwijzen is dat er geen Sociaal Plan is. Wij vinden dat geen wenselijke situatie.

Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl

CNV Media bedankt de Ondernemingsraad van de vestiging in Haarlem voor hun constructieve en betrokken opstelling in dit moeilijke traject.