Politie Flevoland

Vrouw komt om na ongeval met tractor

Espel 14-05-2004 - Een 35-jarige vrouw uit Espel (gemeente Noordoostpolder) is vrijdag aan het begin van de middag overleden na een ongeval in haar woonplaats. De vrouw kwam op het Espelerpad onder een tractor terecht, die bestuurd werd door een 30-jarige man uit Espel. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

De vrouw uit Espel was samen met een 42-jarige plaatsgenote en een hond aan het wandelen op het Espelerpad. Toen ze op die rijbaan liepen, hoorden zij een tractor aankomen, waarna de vrouwen aan de kant gingen en aan weerszijden van het Espelerpad gingen lopen. Op het moment dat het landbouwvoertuig passeerde, schoot de hond door nog onbekende oorzaak de weg op, waarna de vrouw in een reflex het dier achterna ging. Op dit moment is niet bekend of de hond aangelijnd was of niet.

Er volgde daarna een aanrijding, waarbij zowel de hond als de 35-jarige vrouw onder de tractor terecht kwamen. De hond was op slag dood, de vrouw raakte zwaar gewond. De hulpverleningsdiensten, waaronder een traumahelicopter, waren ter plaatse. Direct werd met reanimatie gestart, maar dat bleek uiteindelijk tevergeefs. De vrouw overleed ter plaatse.