Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, vrijdag 14 mei 2004[pic]vrijdag 14 mei 2004         
                                                                     
Van    Jose Albers, GSM-nummer 06.53240175 / afdeling Communicatie   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Aangehouden na mishandeling
. Donderdagmiddag is een 16-jarige Nijmegenaar aangehouden voor mishandeling van een leeftijdgenoot op de Savornin Lohmanstraat. Door de mishandeling liep de 16-jarige aangever letsel op aan zijn hoofd en knie. De aanleiding zou volgens de verklaring van de verdachte, liggen in een opmerking die de aangever eerder maakte. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.
. Donderdagnacht is een 25-jarige man uit Druten aangehouden voor mishandeling van een 25-jarige Nijmegenaar. Na een woordenwisseling in een horecagelegenheid sloeg de verdachte met een glas, de Nijmegenaar in het gezicht. Als gevolg van het letsel heeft de man zich onder behandeling van een arts gesteld.


Na vernieling auto aangehouden

Een 37-jarige Nijmegenaar is donderdagmiddag aangehouden nadat hij op de Rozemarijnstraat een personenauto van een 22-jarige buurtbewoner had vernield. De aanleiding hiertoe vormde voor de verdachte het risicovolle rijgedrag van de 22-jarige in de woonwijk. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Belediging

Donderdagnacht is op de Molenstraat een 20-jarige man uit Wassenaar aangehouden voor openbaar dronkenschap en belediging van agenten. De verdachte nuttigde alcohol op de openbare weg waar dit niet was toegestaan en werd hiervoor bekeurd. Daarop beledigde de verdachte beide agenten waarop hij is aangehouden.

District Tweestromenland


Malden - 7 jongens aangehouden na aanranding

De politie heeft donderdagmiddag 7 jongens van 12-jaar aangehouden voor het aanranden van meisjes. De afgelopen week kreeg de politie een paar telefoontjes over een groepje jongens dat zich vervelend ophield op de Bosweg. Daarbij werden passerende fietsers lastig gevallen en gehinderd op het fietspad tussen de Scheidingsweg in Malden en de Molenhoek. Agenten troffen bij die meldingen de jongens niet eerder aan. Donderdagmiddag meldde een meisjes dat zij even daarvoor op dezelfde weg was tegengehouden door de jongens en hierna betast. Het meisje gaf aan dat haar vriendin (beide leeftijden nog onbekend) woensdagmiddag hetzelfde was overkomen. Agenten die na de laatste melding een onderzoek instelden, troffen de knapen in de omgeving aan waarop ze zijn aangehouden. Het bleek dat de jongens op zomerkamp waren en in een blokhut verbleven in de buurt.
Zes van de verdachten zijn afkomstig uit Arnhem, een jongen uit Elst (Gld). Alle verdachten zijn inmiddels gehoord en in vrijheid gesteld. In overleg met de schoolleiding van het zomerkamp zijn de jongens overgedragen aan hun ouders omdat ze niet meer welkom waren op het zomerkamp in Malden. Met de meisjes is een afspraak gemaakt voor het doen van aangifte. Proces-verbaal wordt tegen de verdachten opgemaakt.

Deest - doorrijden na aanhouding

Donderdagavond is een 81-jarige man uit Deest aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. Op de Teijssenstraat reed de bestuurder tegen een geparkeerd voertuig en vervolgde zijn weg zonder zijn identiteit of die van zijn voertuig achter te laten. Getuigen gaven hierop het kenteken door aan de politie. Bij een horecagelegenheid aan de Vriezeweg werden de verdachte en zijn beschadigde voertuig vervolgens aangetroffen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor doorrijden en rijden onder invloed.
District De Waarden
Beesd - Woninginbraak

Donderdagnacht is ingebroken aan de Voorstaat door verbreking van een slot. Nadat men uit de woning de autosleutels had gepakt is de blauwe Mercedes Benz, kenteken 94-LR-NT, vanaf de oprit weggenomen.


Dodewaard - rijbewijs ingevorderd

Een 36-jarige automobilist uit Duitsland is donderdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat agenten hem met een snelheid van 180 km/u over de A15 hadden zien rijden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Blik op veilig

Snelheidscontrole op

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
NederasselBroekstraat  08.00-11.00 50     1076 48   86    
t                                                         
Nijmegen  Groesbeeksewe16.00-18.00 50     1715 22   66    
          g                                               
Nijmegen  Van          12.30-14.15 50     826  63   90    
          Boetbergweg                                     
                                                          


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --