Politie Limburg-Zuid

Verkeerscontrole op technische staat voertuigen

Maastricht 14-05-2004 - Op donderdag 13 mei 2004 vond in Maastricht een controle plaats op de technische staat van motorvoertuigen. In totaal inspecteerde men 116 voertuigen, waarvan in 75 gevallen technische gebreken geconstateerd werden; twee autos omgekat waren en één gestolen bleek.

Twee motoragenten prikten de voertuigen uit het verkeer en brachten deze naar de controleplaats achter het politiebureau van Maastricht. Daar stonden 19 medewerkers van de politie, de technische dienst, het permanent auto team en de Rijksverkeersinspectie klaar om voertuigen op hun technische staat van onderhoud te controleren.

De politie schreef 75 bekeuringen uit voor onder andere kale banden; defecte uitlaten; slechte of niet werkende verlichting en onjuiste trekhaak.

Bij de twee autos bleek met het chassisnummer geknoeid te zijn (omgekat) en werden in beslag genomen voor een nader onderzoek. Eén personenauto bleek in België gestolen te zijn en werd daarom uit het verkeer gehaald. Twee bestuurders bleken niet in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs.

Van eén personenauto was de technische staat zo slecht dat deze uit het verkeer genomen werd. Hier bleek dat alle wiellagers versleten waren, alle vier de banden geen profiel meer hadden en de rem op twee plaatsen lekte.

In een auto met Frans kenteken werden drie wapens aangetroffen, te weten een op een echt gelijkend pistool en een sportvuistvuurwapen en een nunchaku wapen (stokken met ketting). Deze zijn in beslag genomen en de drie inzittenden (de 20, 21 en 22-jarige mannen uit Frankrijk) zijn aangehouden in verband met verboden wapenbezit en naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De politie stelt in deze zaak een verder onderzoek in.