Ingezonden persbericht


Presentatie DV1 volgende stap in ontwikkeling nieuw DutchView-concept

Hilversum, 14 mei 2004

Met de presentatie van de DV1 op de AVManifestatie heeft DutchView een volgende belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van een nieuw revolutionair principe. De nieuwe hypermoderne, modulair opgebouwde reportagewagen, die specifiek is ontworpen voor middelgrote producties tot 12 camera's, is met name geschikt voor entertainment, sport, evenementen en muziekproducties. Door het mudulaire karakter van de nieuwe DutchView OBV is deze eenvoudig koppelbaar aan de DV3 of DV4 waardoor één krachtige virtuele 20 camerawagen ontstaat, met extra gemak voor regie en productie.

In het afgelopen jaar heeft DutchView haar mobiele reportagevloot vrijwel geheel vernieuwd volgens een zelf revolutionair principe. Door deze vloot uit modulaire eenheden op te bouwen kan DutchView altijd capaciteit op maat leveren van ca. 5 tot ca. 20 cameraproducties. De nieuwe vloot van DutchView bestaat uit relatief kleine reportagewagens. Alleen dat deel waar om wordt gevraagd, wordt nu geleverd. Groot voordeel is dat tegen een lagere prijs veel meer technische capaciteit kan worden geleverd dan voorheen. Hierdoor ontstaan voor klanten geheel nieuwe mogelijkheden en ruimte voor bijvoorbeeld een tweede geluidsregie (ten behoeve van muziek) en/of een high end montagemogelijkheid.

Juiste techniek
Het modulaire concept van DutchView zorgt ervoor dat bij elke productie de juiste techniek wordt ingezet. Bij bijvoorbeeld de koppeling van twee reportagewagens, worden in de beeldregie van de DV3 of DV4 de extra camera's bediend en kunnen extra slomo's of registraties plaatsvinden, terwijl in de DV1 de hoofd- of eindregie plaatsvindt.

Door de relatief compacte bouw is de DV1 op vrijwel elke locatie inzetbaar. De wagen is voorzien van een uitschuifbare wand voor heel veel werkruimte. Deze multifunctionele werkplekken zijn voor elk type productie naar eigen inzicht in te delen. De DV1 beschikt over een verplaatsbare schakeltafel die links, rechts of in het midden van de monitorenwand geplaatst kan worden. Optioneel is de wagen uit te breiden met een tweede schakelpaneel. Hiermee kunnen producties eenvoudig worden uitgebreid met bijvoorbeeld een subregie.

De indeling van de monitorenwand, de matrix en beeldmenger is per programma eenvoudig op te slaan en te hergebruiken op andere locaties. Hierdoor kan er op bouwtijd bespaard worden. De wagen kan met maximaal twaalf camera's uit de Thomson-range, waaronder superslowmotion- en draadloze camera's, worden uitgerust.

Huwelijk
De DV1 is inmiddels al bij een aantal evenementen ingezet. De wagen werd het eerst gebruikt bij het huwelijk tussen prinses Mabel en prins Johan Friso. Daarna werd de DV1 ingezet bij de registratie van Koniginnedag in Groningen. Senior Project Manager Pim Koster van DutchView is zeer tevreden over de performance van de DV1 tijdens genoemde evenementen. "De koppelingsmogelijkheden van de DV1 en de DV3 en DV4 brengen grote voordelen voor onze klanten met zich mee. Het grootste voordeel is misschien wel dat er veel meer werkruimte dan voorheen is."

Komende zomer wordt de DV1 in ieder geval ingezet bij grote popfestivals, zoals Lowlands en Dance Valley.

Over DutchView - www.dutchview.nl
DutchView biedt faciliteiten voor meercameraregistratie voor radio, televisie en internetproducties. DutchView is in 2002 als registratiebedrijf afgesplitst van het NOB (Nederlands Omroepproduktie Bedrijf) en is nu het meest veelzijdige audio- en videobedrijf in Nederland. DutchView werkt voor vrijwel alle omroepen, zenders en producenten van Nederland. Maar ook op de zakelijke en buitenlandse markt is DutchView actief. Steeds vaker verzorgt DutchView ook de faciliteiten voor grote evenementen en presentaties.

-------

Ingezonden persbericht