Tiscali

14 mei 2004

Target wint Adfo Direct publieksprijs

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Esprix kreeg Target Interactive Communication de Adfo Direct publieksprijs uitgereikt in de categorie Retail, voor de Grand Prix campagne van TOTAL. Op de campagne werden 159 stemmen uitgebracht, tegen 46 stemmen op de nummer twee, concurrent Shell. Pikant is, dat de Shell campagne door de vakjury was genomineerd voor een Esprix en de TOTAL campagne niet.

TOTAL gaf tijdens de campagne 10 geheel verzorgde Europese Grand Prix VIP-arrangementen, met als klapper de Grand Prix in Japan, weg. Daarnaast waren er extra aantrekkelijke prijzen te winnen uit de vernieuwde Power Points catalogus, het TOTAL spaarprogramma.

Bezoekers aan een TOTAL tankstation kregen een kraskaart waarmee zij toegang hadden tot een speciale actiesite. Daar konden zij zien of ze in de prijzen waren gevallen en konden bovendien meedingen naar een van de Grand Prix VIP-arrangementen. De site werd 966.000 maal bezocht. De benzine-omzet steeg in de actieperiode met ruim 7%.

Iedere vrijdagochtend werden de winnaars van die actieweek bekendgemaakt in de show "Freddy en Olav in de ochtend" op Yorin FM. Tijdens de actieweken werd er in verschillende programma's van Yorin FM redactionele aandacht besteed aan de actie.

Over de hele linie week de mening van het publiek sterk af van die van de vakjury. Alleen Elvia kreeg zowel een publieksprijs als een bronzen Esprix. Voor Target was dit de tweede keer dat zij een publieksprijs won. De eerste keer viel het bureau met FreeMail in de prijzen voor zowel een zilveren Esprix als de publieksprijs.

FreeMail.nl, verkocht aan World Online en nu eigendom van Tiscali, is een gratis e-mail platform dat Target in 1997 lanceerde. FreeMail.nl had binnen enkele maanden 130.000 abonnees, die allemaal een opt-in verklaring hadden afgegeven als voorwaarde voor het gebruik van deze gratis dienst. Bovendien konden de e-mail adressen aan huisadressen worden gekoppeld en op verschillende criteria worden gesegmenteerd.

Of kijk op www.target.nl.

Burg. Stramanweg 102-U | 1101 AA Amsterdam ZO | Postbus 23143 | 1100 DP Amsterdam ZO tel 020-342 91 91 | fax 020-697 74 09