Gemeente Barneveld


Uitreiking Koninklijke onderscheiding dhr. Bosland

Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan de heer L.J.M. Bosland

Op donderdag 13 mei krijgt de heer Bosland een Koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Burgering. De uitreiking vindt plaats tijdens een werkbezoek van de Barneveldse Industriële Kring dat plaatsvindt in de provincie Zeeland. Dit gebeurt om ca 21.00 uur in Hotel Arion in Vlissingen. De heer Bosland wordt benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

De heer L.J.M. Bosland maakt zich sinds 1968 verdienstelijk voor de Barneveldse Industriële Kring (BIK), een kring waarbij ongeveer 125 bedrijven zijn aangesloten. Sinds 1968 is de heer Bosland secretaris van de BIK en gedurende de periode 1991 tot 2001 was hij penningmeester. Vanuit de functie van secretaris neemt/nam hij deel aan diverse commissies binnen het aandachtsgebied van de BIK zoals het interprovinciale Sociaal Economisch Overleg (SEO; sinds het begin van de jaren '90) en de Stichting Collectieve Beveiliging Bedrijventerrein De Harselaar (3 jaar). In 1978 heeft de heer Bosland vanuit zijn functie bij de BIK de oprichting van de bedrijfskundige dienst verzorgd. Later is deze organisatie overgegaan in de Arbo-dienst. Hij is de schakel tussen het bedrijfsleven en overige instanties. Hij heeft de BIK op de kaart gezet, zowel in de gemeente Barneveld als in de regio.

Daarnaast is de heer Bosland is 28 jaar lid geweest van Toneelgroep W.I.K. in Barneveld en gedurende deze periode heeft hij 23 jaar de voorzittershamer gehanteerd. Naast deze functie in het bestuur was hij ook een veelzijdig acteur die vele rollen gespeeld heeft. Hij was de sturende, stuwende en stimulerende kracht binnen de toneelgroep en is dan ook benoemd tot erelid. Het acteren vormde een goede basis voor een andere verdienste van de heer Bosland, namelijk zijn jarenlange overtuigende optreden als goed heiligman in Barneveld.

Door al deze verdiensten kan de heer L.J.M. Bosland worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen. Hij wordt benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.