Gemeente Barneveld



Start wijkplatform Voorthuizen-Zuid

Dinsdag 11 mei is wijkplatform Voorthuizen-Zuid gevormd. Een wijkplatform die bewoners uit de wijken Wikselaar, Kromme Akker en de Zeeheldenbuurt vertegenwoordigt Op initiatief van de gemeente is voor bewoners uit die wijk door vertegenwoordigers van plaatselijk belang, de politie, de woningstichting, een jongerenwerker, de gemeentelijk rayonbeheerder en de ambtenaar integrale veiligheid een presentatie gegeven om doel en werkwijze van een wijkplatform uit te leggen.

Tijdens de informatieavond in dorphuis 't Trefpunt in Voorthuizen Dinsdagavond waren 70 bewoners uit Voorthuizen-Zuid aanwezig. Na een korte presentatie van de politie, de woningstichting, de rayonbeheerder en de jongerenwerker, werden de aanwezigen in de gelegenheid gesteld om de probleempunten in hun wijk te benoemen. Hondenpoep en overlast door jeugd, met name op de Wikselaarseweg, waren de meest genoemde ergernissen.

Een tiental bewoners meldde zich vervolgens aan om de genoemde zaken in een wijkplatform op te pakken. Het wijkplatform kreeg de naam: wijkplatform Voorthuizen-zuid. De eerste bijeenkomst van het platform zal op 1 juni plaatsvinden.

De gemeente hecht veel waarde aan wijkgericht werken, omdat je op die manier met bewoners en andere betrokken partners zoals hierboven genoemd, samen kan werken aan een leefbare en sociaal, veilige woonomgeving. Het oprichten van wijkplatforms is vorig jaar van start gegaan na een presentatieronde in alle kernen van de gemeente Barneveld. De coördinatie gebeurt door de gemeente, in de persoon van de ambtenaar integrale veiligheid, Dirk Klein. Mensen die informatie willen hebben over wijkplatforms kunnen via het algemene telefoonnummer van de gemeente met hem contact opnemen.

In alle kleinere kernen van de gemeente Barneveld is een wijkplatform actief. In de dorpen Barneveld en Voorthuizen komt er iedere maand in een wijk een wijkplatform bij. De bedoeling is, om medio 2005 in alle wijken een platform te hebben.

Barneveld, 12 mei 2004

Communicatie

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie over het wijkplatforms in onze gemeente kunt u contact opnemen met de beleidsmedewerker integrale veiligheid Dirk Klein die het opzetten en ondersteunen van wijkplatforms coördineert. Hij is te bereiken via telefoonnummer (0342) 49 59 11.