Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 47: OPLEVERING EERSTE WONINGEN DRAGONDER-OOST (14-05-2004)

Eerste woningen nieuwe woonwijk Dragonder-oost opgeleverd

Op vrijdag 14 mei 2004 heeft burgemeester P. Rombouts de eerste sleutels uitgereikt aan bewoners van de nieuwbouwwijk Dragonder-oost aan de oostkant van Veenendaal. De samenwerking van gemeente en marktpartijen in Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost C.V. (OVO) levert ruim één jaar na de start al een prachtige wijk in wording op, waarin de eerste bewoners hun thuis zullen vinden.

De eerste woningen die opgeleverd worden, zijn onderdeel van een deelproject van 28 woningen. Dit project is ontwikkeld door OPUS projecten B.V. te Veenendaal en LATEI projectontwikkeling te Amersfoort. De bouw is verzorgd door Aannemingsmaatschappij Boers Veenendaal B.V. De bouw van de woningen is voorspoedig verlopen. Nog voor de bouwvakantie in juli zullen meer projecten worden opgeleverd. De Brede Wijkvoorziening in Dragonder-oost is eerder dit jaar al in gebruik genomen.
OVO organiseert binnenkort een serie inloopavonden voor de toekomstige bewoners van Dragonder-oost. Tijdens de avonden worden de bewoners geïnformeerd over hun woonomgeving. Bovendien is het voor de bewoners een goede gelegenheid kennis te maken met buurtbewoners.

Doorstroming woningmarkt
Van de eerste fase verkochte woningen in de nieuwbouwwijk Dragonder-oost, is het merendeel verkocht aan mensen uit Veenendaal. Veelal laten zij een woning achter en daarmee wordt voldaan aan een belangrijke doelstelling van de woningbouw in de nieuwbouwwijk. Ook bij de woningtoewijzing is hier vanuit de gemeente zoveel mogelijk op aangestuurd.

Toekomst
De circa 400 woningen die nu en het komende jaar worden opgeleverd, bevinden zich allemaal in het noordelijk deel van Dragonder-oost. Vanachter de tekentafel wordt nu hard gewerkt aan de inrichting van het zuidelijk deel waar vanaf volgend jaar circa 350 nieuwe woningen worden gebouwd. Verder werkt Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost (OVO) op dit moment samen met de gemeente Veenendaal aan de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Veenendaal-oost. Deze wijk biedt in de toekomst ruimte voor de bouw van 3.000 tot 3.500 woningen, inclusief voorzieningen voor een wijk van deze omvang. Veenendaal-oost is de enige nieuwbouwwijk in de provincie die als Nieuw Wonen project is aangewezen door de provincie. Met het project Nieuw Wonen wil de provincie ervaring opdoen met het ontwikkelen van woonwijken die voor bewoners gedurende hun gehele levensloop geschikt zijn.