Ministerie van Defensie


---


---

foto: staatssecretaris Van der Knaap krijgt toelichting in de JSF simulator (Leonie van Helmond/vlb Volkel)

Staatssecretaris Van der Knaap in simulator Joint Strike Fighter

14-5-2004 16:37:00

Staatssecretaris Cees van der Knaap heeft vrijdag (14 mei) een bezoek gebracht aan de vliegbasis Volkel. Op de luchtmachtbasis stond twee dagen een JSF simulator opgesteld. De bewindsman liet zich, door Nederlandse en Amerikaanse projectmedewerkers, dan ook uitgebreid informeren over de ontwikkeling van de cockpit van de JSF en de Nederlandse inbreng daarbij.

Aansluitend nam Van der Knaap plaats in de simulator en vloog een stuk. Onderweg beschermde hij eigen troepen die in het nauw waren gebracht door tegenstanders met de boordmitrailleur van de JSF. Uiteindelijk zette de bewindsman het toestel virtueel veilig weer aan de grond. Na zijn vlucht in de JSF-simulator bezocht Van der Knaap de onderhoudshangaars voor het groot- en eerstelijnsonderhoud en liet zich informeren over het onderhoud van de F-16.

Gastheren namens de luchtmacht bij het bezoek van de staatssecretaris waren de commandant van de vliegbasis, kolonel Rob de Rave, en commodore Jaap Willemse, de souschef Projecten en Wapensystemen van de directie materieel (foto: Leonie van Helmond/vlb Volkel).