PR FACTORY

Nieuw outlet center in Ettenleur

Persbericht
14 mei 2004

Etten-Leur met Trivium Outlet Mall in de race voor derde outlet center van Nederland

Etten-Leur wint kort geding

Stable International, ontwikkelaar van het zeer succesvolle factory outlet village Batavia Stad, heeft het initiatief genomen voor de bouw van een outlet center in Etten-Leur, direct aan de A58.

De Trivium Outlet Mall moet een modern overdekt centrum worden met in totaal ca. 14.000 m2 winkel- en horecavoorzieningen. De winkelformule (zeer gunstig geprijsde merkkleding en producten) biedt een goede aanvulling op het bestaande winkelaanbod in zuidwest Nederland. Het internationaal bekende outlet concept werd met Batavia Stad in Nederland succesvol geĂŻntroduceerd.

Middenstand positief
De Etten-Leurse middenstand staat positief tegenover het plan en ook de gemeenteraad, onder leiding van burgemeester H. van Agt, heeft zich met overgrote meerderheid achter het initiatief geschaard. Maandag 17 mei zal de gemeenteraad van Etten-Leur dan ook naar alle waarschijnlijkheid de plannen goedkeuren, waarna de procedure tot aanpassing van het bestemmingsplan wordt vervolgd en in juli een verklaring van geen bezwaar kan worden aangevraagd bij Gedeputeerde Staten.

Ideale locatie
Het Trivium complex aan de rand van Etten-Leur vormt de ideale locatie voor een outlet center. Met een optimale bereikbaarheid, ruime parkeervoorzieningen en opvallende verschijningsvorm zal het centrum als sterke trekker een grote bijdrage kunnen leveren aan de verdere versterking van de regionale functie van de regio Breda/Etten-Leur als winkel- en toeristisch hart van Zuid West Brabant. De Trivium Outlet Mall zal ruim 400 banen opleveren.

Kort geding
De gemeente Roosendaal is eveneens in de race voor een outlet center. De initiatiefnemer van het Roosendaalse plan probeerde in een kort geding de voortgang van de Etten-Leurse plannen te dwarsbomen. Etten-Leur zou het niet zo nauw genomen hebben met de vereiste procedures. De rechter stelde Etten-Leur vandaag echter in het gelijk.

Er is in de regio maar plaats voor 1 outlet center en planologisch hebben wij en de gemeente Etten-Leur gewoon betere papieren. We zien deze actie dan ook als een verkrampte poging om de voortgang van Trivium Outlet Mall te vertragen en zijn niet verbaasd dat de rechter ons in het gelijk heeft gesteld, aldus Willem Veldhuizen, directeur van Stable International. We gaan dan ook gewoon door met waar we mee bezig waren: een mooi outlet center ontwikkelen.

Stable International is als ontwikkelaar gespecialiseerd in het realiseren van winkelcentra. Naast het bestaande factory outlet center in Lelystad en de plannen voor Etten-Leur zijn er ook initiatieven in ontwikkeling voor outlet centra in o.a. Duitsland.

Perscontact:
Stable International
Dhr. Willem Veldhuizen

033 450 40 30

06 535 62 979
Hardwareweg 26
3821 BM Amersfoort

14 mei 04 17:30