Anti Racisme Informatie Centrum

LBR- bericht

Rotterdam 13 mei, 2004

Tweede druk Zoekboek verschenen

Vanaf heden is de tweede druk van het 'Zoekboek. De Multiculturele Samenleving voor vmbo, havo en vwo' weer verkrijgbaar. De eerste druk van het Zoekboek verscheen in september 2002. In januari 2004 was het Zoekboek uitverkocht en verscheen er een digitale versie op de LBR website.

Thema's als 'leren omgaan met mensen van verschillende afkomst' en 'je weg kunnen vinden in de internationale wereld van de 21e eeuw' zijn vast onderdeel geworden van het onderwijsaanbod op middelbare scholen. Om die reden is 'De Multiculturele Samenleving' ook eindexamenonderwerp voor het vak maatschappijleer op zowel het vmbo, de havo als het vwo.

Voor docenten is er een grote hoeveelheid mogelijkheden en materialen om lessen voor te bereiden over onderwerpen die raakvlakken hebben met de multiculturele samenleving. Het 'Zoekboek. De Multiculturele Samenleving voor vmbo, havo en vwo' geeft een overzicht van al die onderwerpen, mogelijkheden en materialen.

De gids is samengesteld door het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) en Parel, landelijk adviescentrum voor interculturele leermiddelen.

Het 'Zoekboek. De Multiculturele Samenleving voor vmbo, havo en vwo', is te koop bij het LBR, prijs 5, -.
Maar is ook te vinden op www.lbr.nl/documentatie/lit_zoekboek.pdf.

Voor bestellingen, LBR, tel: 010 2010201 of mail naar info@lbr.nl.