Tom Coronel

14 Mei 2004: Tom Coronel in ETCC en FIA GT op Hockenheim

Tom Coronel zal dit weekend in zowel het FIA Europees Kampioenschap Tourwagens als het FIA GT kampioenschap uitkomen. Het Lister team waarvoor Tom in de FIA GT uitkomt moest noodgedwongen verstek laten gaan tijdens de vorige ronde op Magny Cours, maar is nu weer van de partij. Coronel deelt dit weekend de Lister Storm GT met de Engelsman Patrick Pearce. Vandaag werden er al twee vrije trainingen gehouden voor de FIA GT teams waarbij het Nederlands / Engelse duo respectievelijk een vijfde en een negende tijd liet noteren.

"Het ging best goed in de vrije training", aldus Tom Coronel. "We hebben vandaag voor het eerst met de nieuwe Lister gereden, waarbij we natuurlijk nog het nodige extra werk hadden in de setup. In de eerste sessie zaten we continu in de top vijf. In de tweede sessie ging het iets minder omdat we een motorprobleem hadden. Hierdoor hebben we het laatste deel van de training helaas niet kunnen rijden en onze tijd dan ook niet kunnen verbeteren. We hebben nog zeker wat werk te doen om de setup optimaal te krijgen, maar het is duidelijk een verbetering ten opzichte van de oude auto waar we in het begin van het seizoen mee reden", zo verklaarde Tom vanmiddag.

In het ETCC zal Tom dit weekend de enige afgevaardigde zijn van het Carly Motors team. Zoals bekend is Paulien Zwart langdurig geblesseerd, maar ook haar vervanger, vader Klaas Zwart, is verhinderd. Deze week testte Klaas Zwart nog wel met de Carly Motors BMW in Spanje. Samen met Tom Coronel deed Zwart, die normaal gesproken in de EuroBOSS series uitkomt, de broodnodige ervaring op in de ETCC wagen van zijn dochter.

Uiteraard besteed Eurosport uitgebreid aandacht aan de races op Hockenheim. Daarnaast zijn de rondetijden van alle trainingen en races live te volgen op Internet via fiatouringcars.com en fiagt.com.

Uitzendschema Eurosport:
Zaterdag
11:00 - 12:00: LG Super Racing Weekend Magazine

Zondag
09:00 - 10:00: GT & ETCC warmup live
15:10 - 16:15: ETCC live
22:45 - 23:45: GT Highlights

---