Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties


- Website Andereoverheid.nl van start

Website Andereoverheid.nl van start

14 mei 2004

Op 14 mei wordt de website Externe link www.andereoverheid.nl van minister De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) gelanceerd. Eind 2003 presenteerde het kabinet Balkenende het actieprogramma voor de modernisering voor de overheid, Andere Overheid. De Andere Overheid is een overheid die selectief is, anders stuurt en beter presteert. Dat is nodig, omdat de huidige verhouding tussen de overheid en de burger beter kan en beter moet. Om dat te bereiken, moet er een andere wind gaan waaien. Het actieprogramma alleen al telt 64 projecten en initiatieven om de dienstverlening van de overheid aan de samenleving te verbeteren.
---

Minstens zo belangrijk is het in gang zetten van de beweging als geheel. Op de website Externe link www.andereoverheid.nl worden de resultaten van de 64 projecten gepresenteerd. Ook voorbeelden voor de andere overheid worden in het voetlicht gezet. Daarnaast wordt er iedere week wordt een peiling gehouden. Het Programma Andere Overheid raakt ons allemaal en is van ons allemaal. Door de peilingen kan iedereen meedoen.

Ambtenaren bij alle overheidsorganisaties werken aan de andere overheid. Tweemaal per week beschrijven verschillende mensen hun passie van het werken aan die andere overheid. De spits wordt afgebeten door de minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties, Thom de Graaf. Daarna volgen Wim Deetman (burgemeester van Den Haag en voorzitter VNG) en Jan Franssen (Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland en voorzitter IPO). Maar ook uw collega's zult u in de loop van de tijd gaan tegenkomen. Weet u wat de passie van Tanja Timmermans is? Of wat die van Marlies Ypma is?
---

---

---

---