Ingezonden persbericht


Persbericht

Woerden, 14 mei 2004

Mobiele toepassingen inspireren thuiszorgsector

Op 13 mei jongstleden hebben de Landelijke Vereniging voor Thuiszorg (LVT) en het Mobility Platform gezamenlijk een informatieve bijeenkomst georganiseerd over mobiele toepassingen voor de thuiszorg. Uit een aantal praktijkcases kwam naar voren dat een productiviteitsstijging van enkele procenten realistisch is. Na afloop van de bijeenkomst bleek dat het grootste deel van de deelnemers positiever is gaan denken over mobiele datatechnieken en er mogelijk mee aan de slag gaan.

Tijdens de bijeenkomst stond de inzet van de zogenaamde zorganizer (PDA) centraal. Vijf thuiszorginstellingen hebben hun praktijkervaringen gepresenteerd aan hun collega s. Zij brachten voor het voetlicht dat er verbeteringen kunnen optreden op onder meer het terrein van het managementinformatiesysteem, de kwaliteit van de zorgverlening en de motivatie van medewerkers (imago) wanneer deze mobiele toepassingen op een goede manier geïntegreerd zijn in de organisatie. Ook de randvoorwaarden voor succesvolle inzet is aan bod gekomen. De resultaten en presentaties zijn te bekijken op:

http://www.mobilityplatform.nl/zorg/thuiszorg/.

De Landelijke Vereniging voor Thuiszorg (LVT) heeft voor deze informatievorm gekozen omdat zij innovatie binnen de eigen sector wil stimuleren. De LVT heeft daarom haar leden uitgenodigd om zich nader te oriënteren op de mogelijkheden van mobiele toepassingen voor de thuiszorg, zoals registratie, planning en raadpleging van informatie.

Voor de uitvoering heeft de LVT samenwerking gezocht met het Mobility Platform, een onafhankelijk platform van aanbieders van mobiele en draadloze datacommunicatie oplossingen. De Mobility Platform-leden streven ernaar om hun huidige producten en diensten op te waarderen naar klantgerichte oplossingen op basis van verbeterde interactie met de markt, waarvan deze bijeenkomst een uitvloeisel is.

Over LVT

De Landelijke Vereniging voor Thuiszorg in Bunnik vertegenwoordigt circa 100 instellingen. In de thuiszorg werken ruim 184.000 medewerkers voor zo n 2 miljoen cliënten per jaar. De LVT-thuiszorgorganisaties hebben een marktaandeel van ca. 95% van de verpleging en verzorging thuis en rond de 80% van de kraamzorg. Hun diensten lopen uiteen van huishoudelijke zorg, persoonlijke verzorging, verpleging en kraamzorg. Ook de uitleen van verpleegartikelen, preventieve zorg voor baby s en kleuters, voedingsvoorlichting en dieetadvisering behoren tot het werkgebied van de thuiszorg. De organisaties aangesloten bij de LVT beschikken over het Keurmerk Kwaliteit. Hiertoe worden de organisaties periodiek getoetst door een onafhankelijk bureau (TNO).

Over Mobility Platform

Het Mobility Platform is opgericht om de markt voor mobiele ICT-oplossingen substantieel te vergroten door het inzetten van gerichte communicatieactiviteiten en het vergroten van de kennis over mobiele ICT-oplossingen. Het Mobility Platform wordt gedragen door de gehele sector van de meest relevante, Nederlandse aanbieders van mobiele en draadloze datacommunicatie. Het platform bevordert op een onafhankelijke wijze het contact tussen aanbod- en vraagzijde. De zorg, en met name de thuiszorg, is één van de sectoren waarin mobiele en draadloze communicatie een aanzienlijk voordeel kan gaan opleveren voor de sector.

Einde Bericht

Noot voor de redactie (