Gemeente Amsterdam

Amsterdam heeft ruim 21% koopwoningen
14 mei 2004 - O+S
Het percentage koopwoningen in Amsterdam is tussen 2001 en 2003 met bijna twee procentpunten gestegen tot 21,3%. De verwachting is dat in 2010 meer dan 30% van de voorraad koopwoning is. Dit blijkt uit Wonen in Amsterdam 2003, een periodiek grootschalig enquêteonderzoek naar ontwikkelingen op de woningmarkt.

Bewoners Amsterdam (15 Kb)

Woonmilieus

Op basis van de meest recente statistische gegevens over bevolking, woningvoorraad en woonomgeving zijn in het rapport de 355 Amsterdamse buurten samengevoegd tot tien woonmilieus. Tezamen geven deze milieus een goed beeld van de ruimtelijke structuur van de stad. De milieus verschillen op tal van aspecten. Zo is de waardering voor het woonmilieu door bewoners in het transitiemilieu, uitgedrukt in een rapportcijfers, gemiddeld onvoldoende. De milieus Centrum, Dorp en Welgesteld stedelijk worden daarentegen met cijfers rond de 8 hogelijk gewaardeerd.

Tien woonmilieus (48 Kb)

Die waardering komt ook terug in de schatting van de waarde van hun woning die bewoners van koopwoningen in de tien milieus zelf hebben gemaakt. Hoewel die schatting nog niet per se overeenkomt met feitelijk realiseerbare verkoopprijzen is de absolute koppositie van Centrum en Welgesteld Stedelijk niet verrassend.

Marktwaarde woningen (33 Kb)

© Gemeente Amsterdam