Noorderpoortcollege


Burgemeesters koken en serveren

Benefiet 'burgemeestersdiner' op hotelschool in Groningen

Vrijdag 14 mei vindt in de Hotelschool van het Noorderpoortcollege in Groningen een `Burgemeestersdiner' plaats. Tweeëntwintig burgemeesters uit de provincie Groningen zijn de uitdaging uitgegaan om in de Hotelschool een viergangen diner voor genodigden te bereiden! Een aantal burgemeesters gaat daadwerkelijk koken of serveren, zoals mw. J. Vlietstra (Winschoten) en dhr. J. Wallage (Groningen). Anderen komen als gast, zoals dhr. J. Stavast (Stadskanaal) en dhr. M. Schollema (Pekela).

De actie is georganiseerd door Marjan Kroone, voorzitter van de Stichting Aktie Benin uit Bedum in samenwerking met het Noorderpoortcollege. De opbrengsten van dit benefietdiner komen geheel ten goede aan het project Boukombé in West-Afrika. Doel van dit project is geld in te zamelen voor het opknappen en herinrichten van een gezondheidscentrum inclusief de nieuwbouw en de inrichting van een laboratorium. Hiervoor is EUR 61.500,-- nodig. Het diner wordt mede mogelijk gemaakt door de sector Horeca van het Noorderpoortcollege en een groot aantal leveranciers van de Hotelschool.

De St. Aktie Benin stelt zich ten doel de volksgezondheid in Benin te bevorderen, met als kernactiviteit het verbeteren van de gezondheidszorg van moeder en kind, met name tijdens de bevalling en pre- en postnatale fase. Het tweede aandachtspunt is onderwijs in Benin.
De Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO) en de Wilde Ganzen ondersteunen het project Boukombé.
Meer informatie bij Marian Kroone, tel. 050 - 3010213. Zie ook www.aktiebenin.nl

Noot voor de Pers:
Meer informatie over het diner, de St. Aktie Benin en het project Boukombé bij

* Marian Kroone, voorzitter St. Aktie Benin in Bedum. Tel.: 050 - 3010213 of 06-53448130

* Ciska de Groot, Noorderpoortcollege, afd. Marketing & Communicatie. Tel. 06-48081580

© Noorderpoortcollege 2000 - 2004