Ingezonden persbericht


Persbericht

uitnodiging voor de pers

Amersfoort, 29 april 2004

Manifestatie op 14 en 15 mei in Utrecht

NOVIB en HAPIN samen op de bres voor Papua (Indonesië)

UTRECHT - Stichting HAPIN (Hulp Aan Papua's in Nood) en NOVIB houden op vrijdag 14 en zaterdag een gezamenlijke manifestatie in Utrecht met en voor Papua-organisaties in Nederland. Het thema is 'Kleinschalige internationale samenwerking en conflict, toegespitst op Papua'.

"Aanleiding voor deze manifestatie is de samenwerking van HAPIN en NOVIB bij de ondersteuning van projecten in Papua", zegt HAPIN-directeur Wietse Tolsma. "Sinds twee jaar krijgt dit vorm in het Kleine Projecten Fonds en de Adviesraad van lokale medewerkers in Papua. Wij vinden het belangrijk het Nederlandse publiek te informeren over de situatie in Papua en het werk dat wij daar doen, en te praten over verschillende thema's van ontwikkelingssamenwerking."

De bijeenkomst op vrijdag 14 mei in Parnassos (Kruisstraat 201) zal een informeel karakter hebben en is alleen toegankelijk voor genodigden. Deze eerste dag van de manifestatie is bedoeld als onderlinge ontmoeting van Papua-organisaties in Nederland. Ook de zes leden van de adviesraad van HAPIN zullen uit Papua overkomen. Tevens zal om 17.00 uur het nieuwe kantoor van HAPIN in de Mulderstraat in Utrecht feestelijk worden geopend.

Op zaterdag 15 mei wordt in het Rasa Wereldculturencentrum (Pauwstraat 13a) een manifestatie gehouden met lezingen en workshops over belangrijke thema's rond kleinschalige internationale samenwerking en de hindernissen die genomen moeten worden in Papua. Naast het formele programma is er deze dag onder meer muziek en dans uit Papua en wordt er een informatiemarkt gehouden. Voor informatie en aanmelding voor de zaterdagbijeenkomst kunnen belangstellenden terecht op de website van HAPIN: www.antenna.nl/hapin

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht