KRO De Wandeling

Voettocht van Noorwegen naar Amsterdam voor zieke kinderen

KRO DE WANDELING, VRIJDAG 14 MEI

HILVERSUM, 20040510 -- "Laurens krijg ik er niet mee terug, maar door onze voetstappen kunnen we wel ernstig zieke kinderen en hun ouders verlichting geven." Sinds Henk en June Konings getrouwd zijn is wandelen hun lust en leven. Als ontspanning, maar ook met een doel. In 1994 overleed Laurens, het 11-jarig zoontje van June, aan een imuunziekte. De komende zes maanden zijn ze onderweg van de Noordkaap in Noorwegen naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam om geld bijeen te wandelen voor onderzoek naar deze zeldzame ziekte.


In aflevering 35 van KRO De Wandeling praat presentatrice Hella van der Wijst met June en Henk Konings over hun sponsortocht die een half jaar gaat duren, de kracht van het wandelen en de herinneringen aan Laurens. "Door het wandelen heb ik sterk ervaren dat je maar weinig nodig hebt om je gelukkig te voelen", zegt Henk Konings. "Wat ik vroeger belangrijk vond telt nu niet meer. Door het overlijden van Laurens ben ik de betrekkelijkheid van alles in gaan zien", vult June aan. "Door het wandelen kom je dichter bij jezelf. Niet alleen bij je verleden, maar ook bij je heden en je toekomst."
Het echtpaar heeft ervoor gekozen om alle zekerheden achter zich te laten en een flink deel van het jaar te besteden aan het wandelen. "Door het wandelen heeft mijn leven weer zin gekregen. Het is nu tien jaar geleden dat Laurens overleed. Onze voettocht stond al in de planning, maar nu we hebben we er een sponsortocht van gemaakt, omdat we daarmee anderen tot steun kunnen zijn."
De datum van vertrek is met reden gekozen. "We starten op 8 mei, de sterfdag van Laurens. We nemen een Fjordenpaard mee om de bagage te dragen, ook als symbool voor het dragen van de last...”

KRO De Wandeling, vrijdag 14 mei 16.30 uur
(HH. zondag 16 mei 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Mensen die hun hart volgen.




KRO De Wandeling