OSB

OSB huldigt jubilarissen schoonmaakbranche

Den Bosch, maandag 10 mei 2004

PERSBERICHT

Vrijdag 14 mei aanstaande:

OSB huldigt jubilarissen schoonmaakbranche tijdens nationale Speldjesregen

Voor de traditionele Speldjesregen, die de Ondernemersorganisatie Schoonmaak en Bedrijfsdiensten (OSB) om de twee jaar organiseert, zijn dit jaar maar liefst 1788 jubilarissen aangemeld. Onder hen zijn vijf jubilarissen die een gouden OSB-speld ontvangen, omdat zij 40 jaar actief zijn in de schoonmaakbranche. Daarnaast worden er dit jaar 211 zilveren jubilarissen (25 jaar actief in de branche) en 1572 bronzen jubilarissen (12½ jaar werkzaam in de branche) gehuldigd. OSB is bijzonder verheugd over dit grote aantal. De vele lange dienstverbanden geven aan, dat de jubilarissen een hechte binding met het schoonmaak- en glazenwassersvak voelen en dat het vak op zichzelf vele uitdagingen biedt. OSB wil die motivatie en binding graag in de vorm van het OSB-speldje van harte onderscheiden en waarderen. De Speldjesregen vindt plaats op vrijdag 14 mei aanstaande in het Auditorium van het RAI-complex in Amsterdam, waar een groot deel van de aangemelde jubilarissen het OSB-speldje persoonlijk in ontvangst komt nemen. De uitreiking van de speldjes vindt plaats in aanwezigheid van tal van collega-s en familieleden van de jubilarissen. Het evenement vindt plaats tijdens de internationale schoonmaakvakbeurs ISSA/Interclean, die van 11 tot en met 14 mei aanstaande in de RAI wordt gehouden.

In de schoonmaak- en glazenwassersbranche zijn dagelijks 200.000 medewerkers actief om onze woon-, werk- en leefomgeving schoon te houden. Naast schoonmakers van huizen, kantoren, scholen en ziekenhuizen bestaat deze groep ook uit glazenwassers, gevelreinigers, brand- en roetreinigers en schoonmakers in de levensmiddelenindustrie. Dat er sprake is van zoveel lange dienstverbanden geeft aan, dat het werken in de branche positief beleefd wordt. Het ondersteunt de boodschap van de imagocampagne De Schoonmaker maakt het mogelijk, waarmee de branche werkt aan een goede beeldvorming over het vak. Behalve externe doelgroepen, richt de campagne zich ook medewerkers in de branche zelf. De uitingen onderstrepen de trots en waardering, die de schoonmaker en de glazenwasser voor zijn/haar werk verdient en voelt. Uit een tussenmeting naar het effect van de campagne is duidelijk geworden, dat dit ook zo ervaren wordt. Het werken in de branche wordt aantrekkelijk gevonden vanwege het salaris, de sociale contacten, de zelfstandigheid in het werk, de inhoud van het werk, plezier in het werk en de flexibele werktijden. Daarnaast wordt ook zinvol, dankbaar, verantwoording en voldoening als kernwoorden in de motivatie genoemd.

Het programma van de Speldjesregen op 14 mei aanstaande start om 10.30 uur in het Auditorium van het RAI-complex. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de uitreiking van de OSB-speldjes bij te wonen.

//////////////////////////////////////////////