TROS


Televisie
EEN STER IN 40 DAGEN
Uitzending: vrijdag 14 mei
Nederland 2 - 20.29 uur

ACHT FINALISTEN 'EEN STER IN 40 DAGEN' VOLGEN
WORKSHOPS OP REM-EILAND

De acht finalisten van EEN STER IN 40 DAGEN hebben afgelopen week op het REM-eiland een aantal workshops gevolgd. Zo kregen ze onder meer mediatraining van Story-hoofdredactrice Angela Hoogeveen, bewegingsles van Lucia Marthas, advies in styling van Chantal Bles en kapper Patrick Kalle. In de uitzending van vrijdag 14 mei is te zien hoe het is gegaan met Sjannie, Martin, Ben, Rachid, Roy, Joan, Jolanda en Hennie.

De acht finalisten zingen vrijdag een nummer uit 'De TROS 40'. Via website www.eensterin40dagen.nl heeft het publiek hun 40 meest favoriete levensliedjes samengesteld. Daaruit moeten de kandidaten een nummer kiezen.

Tevens bepaalt het publiek door te bellen, te sms'en of door via de site een stem uit te brengen welke drie kandidaten in ieder geval niet mogen afvallen. De jury, die deze week bestaat uit voorzitter Harry Slinger, Marianne Weber en Imca Marina, beslist uiteindelijk wie helaas niet doormag.

De overgebleven zeven kandidaten vliegen meteen weer naar het REM-eiland voor nieuwe workshops. Zo zullen ze onder meer les krijgen van twee zangpedagogen.

Op 28 mei volgt de spannende finale waarin wordt beslist welke ster op zondag 30 mei optreedt in de ArenA tijdens het TROS-Jubileumfeest.

De presentatie van EEN STER IN 40 DAGEN is in handen van Ernst Daniël Smid.

Op de website www.eensterin40dagen.nl is meer informatie over het programma te vinden. Tevens zijn daarop de fotodagboeken te zien die de kandidaten dagelijks bijhouden.