Gemeente Sneek


Bodemverontreiniging sportcomplex Leeuwarderweg In verband met de aanleg van een zogenaamd wetraveld op het sportcomplex aan de Leeuwarderweg van de voetbalverenigingen L.S.C. en Waterpoortboys is bodemonderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat er een laag verontreinigd puinhoudend materiaal op het sportpark ligt. Uit archief onderzoek blijkt dat er sinds de aanleg van het sportveldencomplex in 1930 problemen waren met de afwatering. Om deze problemen op te lossen is in 1953 een laag afvalgrond aangebracht zo blijkt uit het van die datum daterende raadsvoorstel.

De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het wetraveld zijn dan ook voorlopig stil gelegd, de sportverenigingen zijn inmiddels geïnformeerd.

Nog deze week worden van enkele tuinen van omliggende woningen bodemmonsters genomen om te bezien in hoeverre deze verontreiniging ook in deze tuinen aanwezig is. Dit wordt niet verwacht aangezien deze woningen van voor 1953 zijn en het verontreinigd materiaal indertijd is opgebracht ter verbetering van de afwatering van de velden. De bewoners zijn woensdag door middel van een brief op de hoogte gesteld. Bovendien zal het grondwater op het complex worden onderzocht.

Over een aantal weken wordt de rapportage verwacht met daarin conclusies van over de mate van bodemverontreiniging en de consequenties hiervan. Er is op dit moment geen gevaar voor de volksgezondheid.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 13-5-2004