Gemeente Woudenberg


2004-042 Woudenberg evalueert Steunpunt Mantelzorg

WOUDENBERG, 14 mei 2004
De gemeente Woudenberg evalueert in de komende periode het Steunpunt Mantelzorg. Het steunpunt is ruim een jaar geleden van start gegaan en is opgericht voor iedereen die voor een chronisch ziek of gehandicapt familielid, partner, kind, vriend(in) of bekende zorgt. Het steunpunt geeft informatie en advies en biedt emotionele en praktische ondersteuning.

Het is landelijk bekend, dat de Steunpunten Mantelzorg de mantelzorgers moeilijk kunnen be-reiken. Het aantal mantelzorgers dat een beroep doet op een steunpunt blijft achter bij de groei van het aantal probleemsituaties. Mede daarom evalueert de gemeente Woudenberg het steunpunt in deze gemeente.

Vragenlijst
De gemeente Woudenberg heeft een vragenlijst opgesteld en stuurt deze vragenlijst aan 200 willekeurige inwoners van Woudenberg van 35 jaar en ouder. De vragenlijst wordt anoniem ingevuld. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om naam en adres in te vullen om op die manier op de hoogte te worden gehouden van ontwikkelingen op het gebied van de mantelzorg. Aanmeldingen voor deze nieuwsbrief kunnen ook rechtstreeks worden doorgegeven aan mevrouw D. Brinkman van de gemeente Woudenberg, telefoonnummer 033-2869152.
Wie niet tot de steekproef behoort, maar de vragenlijst wél wil invullen, kan een exemplaar opvragen bij mevrouw Brinkman. De vragenlijst staat ook op de internetsite van de gemeente Woudenberg: www.woudenberg.net > Evaluatie Steunpunt Mantelzorg.

De gemeente Woudenberg gebruikt de uitkomsten van de evaluatie om het gemeentelijk mantelzorgbeleid aan te scherpen en waar nodig aan te passen.
Het Steunpunt Mantelzorg is te bereiken op werkdagen van 9.00-12.00 uur via telefoonnummer 033-2865044.
Laatst gewijzigd op 14/05/2004