Politie Groningen

Persberichten vrijdag 13 mei 2004

Provincie Groningen 14-05-2004 -

Groningen: aanrijding vrachtwagen met personenauto
Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Siddeburen botste donderdagochtend op de Plataanlaan tegen een 49-jarige automobiliste uit Bedum aan. De vrachtwagencombinatie raakte bij het veranderen van de rechter- naar de linkerrijstrook de automobiliste. De personenauto draaide 360 graden om zijn as en kwam tegen een paal tot stilstand. Omdat de vrachtwagencombinatie geschikt is voor het vervoer van gevaarlijke stoffen werd uit voorzorg de omgeving afgezet. Met de ter plaatse gekomen brandweer werd geconstateerd dat de oplegger leeg was. De automobiliste werd met borstletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Groningen: bromfietscontroles
Bij de Oostersluis werd donderdagochtend een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 48 brom- en snorfietsen aan een controle onderworpen. 16 bromfietsers kregen een bon voor teveel vermogen, 4 bonnen voor niet verzekerd zijn en 4 voor technische gebreken. In totaal werden 27 bonnen uitgedeeld. Donderdagavond werd bij de Martinitoren op de Kreupelstraat 43 bromfietsers gecontroleerd. Bij 19 bestuurders werd geen overtreding geconstateerd. Aan de overige 24 brommerbezitters werden in totaal 32 bonnen uitgedeeld. Onder andere voor teveel vermogen (14), technische gebreken (7), geen helm (3) en rijden in het voetgangersgebied (3).

Groningen: man deelt klap uit
Een 32-jarige man uit Groningen werd donderdagnacht aangehouden nadat hij in de Gelkingestraat een 17-jarige Stadjer een vuistslag in het gezicht had gegeven. Op basis van het bij de politie opgegeven signalement kon de man bij een café in de Oosterstraat worden aangehouden. Na het afleggen van een verklaring kreeg hij een proces-verbaal en werd op vrije voeten gesteld.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Europaweg werd donderdagavond een 35-jarige automobilist uit Harkstede gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man op het ademanalyseapparaat een promillage van 1.35. Zijn rijbewijs is ingenomen. Met een proces-verbaal verliet de man het politiebureau.

Groningen: lastige treinpassagier
De politie hield donderdagavond op het hoofdstation in Groningen een 20-jarige man uit Groningen aan die een conducteur had bedreigd. De man weigerde mee te werken aan de vervoersbewijscontrole en bedreigde daarbij de conducteur. Hij werd door de agenten aangehouden. De man verzette zich hevig en werd uiteindelijk na het breken van het verzet in de boeien naar het bureau gebracht. Hij is in verzekering gesteld en wordt nader verhoord.

Groningen: zoon (25) gooit ruit in
Een 25-jarige man uit Groningen werd donderdagavond in de Veldspaatstraat aangehouden voor vernieling van een ruit van de woning van zijn ouders. Hij sloeg de ruit in met een fles drank en trachtte binnen te klimmen. Dit werd voorkomen. De man werd aangehouden en eerst ter ontnuchtering ingesloten. Hij wordt verhoord over de vernieling.

Groningen: aanrijding auto contra fietsster
Bij het afslaan op de Verlengde Hereweg zag een 52-jarige automobilist uit Groningen een 22-jarige fietsster uit Groningen over het hoofd waarna de vrouw ten val kwam. Zij raakte gewond aan een voet en werd naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist blies bij de blaasproef een promillage van 0.3. Een ongevalrapportage is opgemaakt.

Groningen: vuistslag en mesprikken na ruzie
Een ruzie in het plantsoen van het Floresplein tussen een 39 en een 40-jarige Stadjer werd donderdagmiddag beslecht met een vuistslag en het prikken met een mes. De mannen hadden ruzie gekregen waarna de 39-jarige man zijn opponent een vuistslag in het gezicht had gegeven. De man reageerde door een mes te trekken en een aantal malen te prikken met het wapen. Beide mannen raakten licht gewond. Beiden werden aangehouden en naar het bureau gebracht. Na verhoor werd de 39-jarige man in vrijheid gesteld. De andere man is in verzekering gegaan en wordt nog nader verhoord.

Groningen: aanrijding fietser met bus
Op het Gedempte Zuiderdiep verleende een 26-jarige fietser uit Groningen geen voorrang aan een stadsbus. De fietser raakte met zijn hoofd een buitenspiegel. Hij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een rapportage van het ongeval is opgemaakt.