Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 14 mei 2004

(

Lisse Diefstal uit woning
In een woning aan de Keukenhofdreef is vrijdag 14 mei omstreeks 05.00 uur ingebroken. Men was de woning binnengekomen via de achterdeur door het slot te forceren.
De bewoonster werd wakker van geluiden aan de deur en ging poolshoogte nemen. De vrouw zag twee mannen de poort uitkomen en bonkte op de ramen. De zoon van de vrouw is hierop naar buiten gerend en sprak een voorbijrijdende agent aan. Deze zocht de omgeving af en riep ondertussen assistentie in. Ook een politiehond werd ingezet. De politie vond de gestolen tas met goederen terug nabij de rotonde richting Hillegom. De zoekslag leidde echter niet tot een aanhouding.

Leiden Verkeersongeval
Op donderdag 13 mei omstreeks 17.30 uur vond op de kruising Volmolengracht/Oude Singel een verkeersongeval plaats. Een 24-jarige automobilist uit Leiden reed vanaf de Volmolengracht de kruisings op en verleende hier geen voorrang aan een van rechts komende 17-jarige bromfietser uit Leiderdorp. Een aanrijding was het gevolg. De 17-jarige bijrijder uit Voorhout zag de auto naderen en wist tijdig van de bromfiets te springen. De Leiderdorper liep een polsblessure op. Ook verloor hij ter plaatse even het bewustzijn. De Leiderdorper werd voor controle overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Fietser ziet sleepkabel over het hoofd
Op donderdag 13 mei omstreeks 16.30 uur vond er op de kruising Hoorn/Genielaan een verkeersongeval plaats. Een 50-jarige fietser reed over het fietspad langs de Hoorn in de richting van Avifauna. Vanuit de Genielaan kwamen twee personenautos waarbij de achterste met een sleepkabel door de voorste wagen werd getrokken. De fietser zag de sleepkabel over het hoofd en reed door waardoor hij ten val kwam. Nadat gecontroleerd was of de fietser gewond was reden alle betrokkenen weer door. De fietser werd echter enkele meters verder onwel. De fietser bleek zijn sleutelbeen te hebben gebroken. Hij werd door de ambulance overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --