Openbaar Ministerie

Den Haag, 19 mei 2004

Verdachten drugshandel aangehouden

De Politie Hollands Midden heeft vrijdagavond 14 mei in totaal elf personen aangehouden op verdenking van gebruik van en handel in verdovende middelen.

In een woning in Benthuizen werd een 35-jarige inwoner van deze plaats en een 24-jarige vrouw uit Zoetermeer aangehouden. In Zoetermeer werd een 25-jarige man uit Benthuizen, een 19-jarige vrouw uit Den Haag, vier mannen van 24, 29, 31 en 35 jaar uit Zoetermeer en drie vrouwen van 26, 30 en 45 jaar uit Zoetermeer aangehouden.

Bij doorzoekingen in vijf woningen heeft de politie drugs en een geldbedrag in beslag genomen. Tevens is ten behoeve van een ontnemingsvordering van wederrechtelijk verkregen voordeel beslag gelegd op een aantal waardevolle goederen zoals een auto en dure geluidsapparatuur.

De politie is de verdachten op het spoor gekomen naar aanleiding van informatie uit het onderzoek naar een schietpartij in Benthuizen in juli 2003. In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juli vorig jaar schoot een man uit Benthuizen een 15-jarige jongen neer. Tijdens het onderzoek naar deze schietpartij kwamen er signalen over drugs in Benthuizen. Naar aanleiding daarvan startte de Politie Hollands Midden een uitgebreid onderzoek.

Vijf verdachten (twee mannen van 25 en 35 jaar uit Benthuizen en drie mannen van 24, 31 en 35 jaar uit Zoetermeer) worden woensdag 19 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris. De overige zes verdachten zijn in verband met geringere betrokkenheid na verhoor door de politie heengestuurd. Ze zijn nog wel verdachte in deze zaak en zullen zich ook te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.