Nighttown Rotterdam

VR 14.05 CRIME JAZZ MET THE LAST POETS (T)
(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Van 9 tot en met 15 mei reizen The Last Poets, de godfathers of hiphop, door Nederland. Deze speciale toer vindt plaats ter gelegenheid van de publicatie van de roman De Laatste Dichters van schrijfster Christine Otten, waarin deze legendarische groep centraal staat. Op vrijdag 14 mei treden The Last Poets op in Nighttown Theater als onderdeel van Crime Jazz, de populaire kruisbestuiving van literatuur en muziek.

Dertig jaar geleden maakten The Last Poets furore met gepassioneerde en zelfkritische gedichten die ze voordroegen op drummuziek. Schrijfster Christine Otten reisde naar de Verenigde Staten en trok op met de Afrikaans-Amerikaanse formatie. Ze schreef een wervelende roman over de lotgevallen van de leden van deze legendarische groep, die ze de naam De Laatste Dichters gaf. Het is een kroniek over hun jeugd, liefdes, poëzie, gewelddadige ruzies, succes en teleurstellingen geworden. Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek eind april, toeren de springlevende vijftigers in mei door Nederland.

In een avondvullend programma wordt de roman De Laatste Dichters live voorgeschoteld. Niet alleen The Last Poets verschijnen op het podium. Een keur aan artiesten uit de soul, hiphop en spoken word der lage landen brengen tijdens De Laatste Dichters-tour op geheel eigen wijze een eerbetoon aan The Last Poets. Artiesten als het Gentse hiphopduo Krewcial & DJ Gus, Tanya Saw (Zap Mama/Youssou N'dour), TrackAdddicts, Neske Beks, Maarten Das en Tasha's World komen met nieuw werk, geïnspireerd op de roman van Otten en het werk van The Last Poets. Christine Otten draagt gedurende de avond verschillende fragmenten uit haar boek voor. De presentatie ligt in handen van Howard Komproe. Muzikaal en visueel wordt de avond omlijst door DJ Clyde en VJ Supreme Cuisine.

VR 17.05 Crime Jazz
Zaal open 20.00 uur
EUR 10,-

www.nighttown.nl

---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Ron Oudshoorn. Oudshoorn. T: 010-436 12 10 of E: ron@nighttown.nl


---- --