Gemeente Alkmaar


Wethouder Binnendijk neemt speeltoestellen schoolplein feestelijk in gebruik

Alkmaar, 12 mei 2004

Wethouder Simon Binnendijk, die zowel Onderwijs als Stads- en wijkbeheer in zijn portefeuille heeft, doet op uitnodiging van openbare basisschool De Zes Wielen de officiële ingebruikname van de nieuwe speeltoestellen die zijn geplaatst op het schoolplein van de locatie Saturnusstraat 50 in Oudorp. Dit vindt plaats aanstaande vrijdag 14 mei om 11.15 uur. Alle leerlingen van basisschool De Zes Wielen zijn hierbij aanwezig op het schoolplein.

Na een initiatief-raadsvoorstel dat werd gesteund door de voltallige gemeenteraad, zijn extra middelen beschikbaar gekomen om binnen afzienbare tijd speeltoestellen te plaatsen op schoolpleinen van basisscholen in heel Alkmaar. Voor de veiligheid op de schoolpleinen zijn in 2002 alle onveilige speeltoestellen verwijderd. Dit heeft in sommige gevallen geleid tot een kaalslag van het schoolplein. Uiteraard was het de bedoeling overal te zorgen voor vervangende speeltoestellen. Geldgebrek stond in de weg dat dit op korte termijn op alle schoolpleinen kon gebeuren. Dankzij de actie van de gemeenteraad kwamen extra middelen beschikbaar om alle schoolpleinen binnen afzienbare tijd van voldoende goedgekeurde speeltoestellen te voorzien. De Zes Wielen is een van de basisscholen die dankzij deze actie nu weer nieuwe speeltoestellen op het schoolplein heeft staan.

Uit een keuzemenu van de gemeente heeft De Zes Wielen gekozen voor een rovershol, een terreinwagen, een schommel en een klimkooi. Basisschool de Zes Wielen vindt dat het schoolplein onder andere door de inspanningen van wethouder Binnendijk er weer fantastisch uitziet, en heeft hem daarom uitgenodigd voor de feestelijke ingebruikname.

12 mei 2004