Gemeente Best

07-12-2003 Special Olympics in Best

SPECIAL OLYMPICS IN BEST

In Best zijn diverse sportverenigingen actief voor mensen met een verstandelijke handicap. Zo begeleidt atletiekvereniging GM al langere tijd een groep sporters met een verstandelijke handicap, onder de naam "De specials". De NebasNSG, de Nederlandse sportorganisatie voor mensen met een beperking, heeft in aansluiting hierop aan de gemeente Best gevraagd of de Special Olympics voor de regio Zuid Nederland volgend jaar in Best georganiseerd kunnen worden. De gemeente heeft positief gereageerd. Op zaterdag 15 mei 2004 vinden in Best de Special Olympics plaats.

Activiteiten

Het sportieve evenement is bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de Special Olympics worden voor meerdere takken van sport tussen 9.30 uur en 16.00 uur wedstrijden en/of demonstraties gehouden. Het betreft de volgende sporten: zaalvoetbal, judo, atletiek, korfbal, wielrennen/fietsen (tourtocht en/of een tijdrit), zwemmen en gymnastiek (demonstratiesport). De organisatie verwacht ongeveer 250 á 300 actieve deelnemers. Zij worden benadert via scholen, verenigingen en instellingen. Het is de bedoeling dat er gedurende de gehele dag gezellige muziekbands aanwezig zijn om het geheel muzikaal op te luisteren.

Organisatie

De verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor de organisatie van het toernooi ligt bij de NebasNsg. De Bestse sportverenigingen zijn benaderd om de activiteiten mede te organiseren. Hiervoor is een kernwerkgroep opgericht. Deze bestaat naast medewerkers van de NebasNsg, uit de coördinatoren van de betreffende verenigingen. De betrokken verenigingen hebben onder leiding van de voorzitter van de NebasNsg op 19 november jl. gesproken over de verdere invulling van het programma. Op dit moment wordt de begroting van het evenement opgesteld. De rotary Best-Oirschot heeft aangegeven bereid te zijn het evenement te sponsoren. Afgesproken is dat vóór 15 december het definitieve programma opgesteld wordt.

Vervolg

We houden u op de hoogte over de voortgang van de activiteiten. Voor nadere informatie over het project of voor suggesties kunt u terecht bij Marjon Leenheer van NebasNsg, telefoon: 013-5349027 of nebasnsg-nb@ssnb.nl of de heer B. Vossen, afdeling Maatschappelijk Welzijn, gemeente Best, telefoon: 360476 of b.vossen@gembest.nl