Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht 15-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Bekeuring voor alcohol op straat

Twee mannen uit Maarssen in de leeftijd van 24 en 38 jaar zijn vrijdagnacht omstreeks 00.30 uur aangehouden. De twee maakten deel uit van een groep van 15 tot 20 personen die zich met veel geluidsoverlast ophield op de Schaepmanstraat. De groep voldeed aan het verzoek de Schaepmanstraat te verlaten, maar verplaatste hun rumoerige activiteiten naar de Europalaan. De 24-jarige man werd een bon aangezegd wegens het nuttigen van alcohol op straat en hij begon zich daarop zeer recalcitrant te gedragen. De 38-jarige man begon zich ermee te bemoeien. Beide heren zijn meegenomen naar het politiebureau en na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Bestuurders onder invloed

OUDEWATER - Een 57-jarige man uit Gouda is vrijdagnacht omstreeks 00.30 uur op de Willeskop aangehouden wegens het rijden onder invloed. De politie constateerde dat de man slingerend over de weg reed en hield hem staande. Bij de staandehouding was de man onvast ter been. Reden om hem mee naar het bureau te nemen voor een ademanalysetest (300 Ug/l.) Het was niet de eerste keer dat de bestuurder was aangehouden voor het rijden onder invloed. In februari was zijn rijbewijs om die reden al ingenomen. Nu bleek dat de man ook niet verzekerd was. Dit leverde hem nog een extra proces-verbaal op.

HARMELEN - Op de Kalverstraat werd rond 05.30 uur een 27-jarige man aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur van zijn auto zat. Een ademanalysetest op het bureau wees 830 Ug/l aan. De man bleek niet te beschikken over een geldig rijbewijs, dat was al eerder ingevorderd wegens het rijden onder invloed. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.