1e persbericht van zaterdag 15 mei 2004

Eindhoven 15-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten van inbraak in autos aangehouden

Na een melding van een inbraak in een geparkeerde auto aan de Nachtegaallaan ging de politie zaterdagochtend meteen een kijkje nemen. Op de Nachtegaallaan konden vervolgens rond 4.40 uur twee Eindhovenaren van 43 en 44 jaar aangehouden worden. Eén van de verdachten had een digitale camera bij zich. Verder onderzoek wees uit dat deze camera uit een geparkeerde auto aan de Nachtegaallaan was weggenomen. De ruit van de auto was vernield. Ook bleek in een tweede auto in dezelfde straat te zijn ingebroken. Van dit voertuig werd een portier vernield. De beide verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Brommobiel gestolen

Vanaf de Tafelbergstraat is tussen vrijdag 16.30 uur en zaterdag 7.30 uur een grijs brommobiel gestolen. Het merk van het voertuig is Aixam 500-4SL. Het brommobiel is voorzien van het verzekeringsplaatje DNJ821.

Eindhoven: Rijbewijs ingenomen na niet meewerken alcoholtest

Op de John F. Kennedylaan werd zaterdagochtend rond 2.00 uur een 41-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt op het rijden onder invloed. De man werkte niet optimaal mee aan het afnemen van een ademanalyse. Een bloedproef weigerde de man. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem zal een proces-verbaal opgemaakt worden.

Helmond: Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Op de Kasteel Traverse zijn zaterdagochtend rond 3.45 uur twee Helmonders van 28 en 37 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 35-jarige inwoner van Helmond op de Kanaaldijk Noord West. Getuigen zagen dat het slachtoffer diverse keren geschopt werd toen hij op de grond lag. Zijn 32-jarige broer, ook woonachtig in Helmond, zou in het kanaal gegooid zijn. Hij is door omstanders uit het water gehaald. De beide broers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De 35-jarige met verwondingen aan zijn hoofd en hand en de 32-jarige met onderkoelingsverschijnselen. De politie onderzoekt wat precies is gebeurd. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Helmond: Motorrijder ernstig gewond na aanrijding met dronken automobilist

Op de kruising A270 Brandevoortsedreef is vrijdagavond kort voor middernacht een 27-jarige motorrijder uit Helmond ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeluk. De motorrijder reed over de A270 vanuit Helmond. Hij wilde op het eerdergenoemde kruispunt linksaf slaan richting Brandevoortsedreef. Hier werd hij echter aangereden door een 23-jarige automobilist uit Helmond die vanuit de richting Eindhoven aan kwam rijden en door het rood reed. De automobilist bleek ook nog gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,20 gemeten. Zij rijbewijs is ingevorderd en hij is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. De motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij moet door het ongeluk een been missen. Ook liep hij verwondingen op aan zijn darmen en zijn bekken.

Budel-Schoot: Verdachte aangehouden voor huiselijk geweld

In zijn woning in Budel-Schoot is vrijdagavond rond 22.00 uur een 54-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 49-jarige vriendin. Dit gebeurde eerder die avond in hun woning. De vrouw werd in haar gezicht geslagen waardoor ze een aantal tanden verloor. Vervolgens is ze met een fles in haar gezicht geslagen. Hierdoor liep ze diverse snijwonden op. Ze is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Deurne: Auto van bedrijfsterrein weggehaald

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Amperestraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken XX-12-DV gestolen. De dader is met de auto door de omheining van het bedrijfsterrein gereden om weg te komen.

Geldrop: Woninginbraak

In een woning aan de Mierloseweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken. Uit de woning werden een paar duizend euro weggenomen en autosleutels. Vervolgens werd vanaf de oprit van de woning een Mercedes Vito met het kenteken 51-VZ-HV gestolen.

Handel: Verdachten aangehouden na diefstal handtas

In een horecagelegenheid aan de Handelseweg zijn zaterdag rond 2.35 uur een 20-jarige Helmonder en een 19-jarige inwoner van Venraij aangehouden. Beiden worden verdacht van het wegnemen van een handtas van een 18-jarige inwoonster van Beek en Donk in de horecagelegenheid. Eén van de verdachten zou het slachtoffer aan de praat hebben gehouden waarop de tweede de tas wegnam. Ze werden echter op heterdaad betrapt door de beveiliging. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De handtas is weer terug bij de rechtmatige eigenaresse.

Nuenen: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan het Aardappelsteegje is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Een ruit aan de voorkant van het pand werd ingegooid. Weggenomen werd een TFT-beeldscherm.

De Rips: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Op de Burgemeester van de Wildenberglaan is zaterdag rond 2.15 uur een 49-jarige automobilist uit De Moer de controle over zijn voertuig verloren. Dit gebeurde toen de man een andere auto wilde inhalen maar niet meer tijdig lang de middengeleider kon komen. Hier reed hij vervolgens links langs waardoor hij vervolgens links een rotonde moest nemen. Hierbij reed hij een verkeersbord uit de grond, reed door een heg heen en kwam vervolgens op de ventweg van de Burgemeester Wijtvlietlaan tot stilstand. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,50 gemeten. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Woninginbraak

In een woning aan de Ketelberg is vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit de woning werden geluidsapparatuur, kleding, sieraden en parfum gestolen.