Politie Zeeland


O-4753-2004 CONTROLEACTIE 'IN GOES UIT'

Van vrijdag 22.00 tot zaterdag 07.00 uur werd in Goes een controleactie 'In Goes Uit' gehouden. De actie werd gehouden met medewerking van de volgende diensten:
Wijkteams Goes, Wijksecretariaat Goes, Haventeam, Vreemdelingendienst, Justitiële Eenheid, Koninklijke Marechaussee, Verkeershandhaving, 3VO en Openbaar Ministerie.
Er werden 549 voertuigen gecontroleerd en van alle bestuurders werd een blaastest afgenomen. Zes bestuurders hadden teveel gedronken. De overtredingen lagen tussen 1 en meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid, waarbij rijverboden werden uitgereikt van 1 tot 3 uur. Van een bestuurder werd een bloedproef afgenomen.
Andere overtredingen waren:
> Twee bromfietsen werden uit het verkeer genomen voor technisch onderzoek
> 1x voor het beledigen van een ambtenaar
> 2x voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs
> 4x voor gladde banden
> 1x voor een lekke uitlaat
> 2x voor een verlopen APK
> 1x voor het niet tijdig vernieuwen van een rijbewijs
> 1x voor het voeren van blauwe verlichting
> 2x voor een onverzekerd motorrijtuig


O-4754-2004 EENZIJDIG ONGEVAL IN GOES

Op de Deltaweg in Goes vond vrijdag om 22.23 uur een eenzijdig ongeval plaats.
Een 20-jarige automobiliste uit Heinkenszand reed over de Deltaweg, komende uit de richting van Zierikzee. Zij was aan het inhalen en zag een tegenligger aankomen waardoor zij naar rechts stuurde. Daar raakte zij in de berm en vloog na een stuurcorrectie naar de andere zijde in de berm en kwam tot stilstand in de sloot. Haar voertuig raakte beschadigd.


W-4755-2004 AANHOUDING IN VLISSINGEN

Vrijdag om 23.00 uur werd een 15-jarige Vlissinger op de Nieuwendijk in zijn woonplaats aangehouden.
Hij reed zonder verlichting en een politieagent fietste de weg op om een stopteken te geven. De bromfietser trachtte weg te rijden maar de agent kon met zijn fiets de weg blokkeren. De brom-fietser raakte de fiets waardoor de agent ten val kwam. De bromfietser werd aangehouden en er werd proces-verbaal opgemaakt. In totaal werden de volgende overtredingen geconstateerd:
> de bromfiets had geen gele vlakken
> te hoog vermogen
> rijden zonder verlichting
> rijden zonder certificaat
> negeren van een bevel
> geluid van de bromfiets te hoog