Eemland noord, 13.00 uur

Utrecht 15-05-2004 - Nieuwsberichten, district Eemland noord

Bekeurd voor verstoren zwanennest

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Na een melding van de Algemene Inspectie Dienst (AID) dat er onlangs in een weiland langs de Smeerweg een zwanennest was verstoord, stelden de AID en politiemensen van het Regionaal Bureau Veldpolitie een nader onderzoek in. Er was gezien dat een persoon, een 19-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg, een aantal eieren uit een zwanennest had gehaald en deze in de nabij gelegen sloot had gegooid. Na controle van het nest bleek er nog slechts 1 ei in te liggen. Toen de Veldpolitie de volgende dag nader onderzoek instelde, bleek dat de broedende zwaan nog slechts op restanten zatvan wat ooit een nest geweest was. Uit onderzoek bleek dat de grondeigenaar, een 32-jarige man eveneens uit Bunschoten-Spakenburg het gemaaide gras machinaal had geschud waarbij vermoedelijk het zwanennest was vernield. Er dreef gras op het water in de sloot waaruit opgemaakt kon worden dat mogelijk ook het ei te water was geraakt. Na enkele keren gevist te hebben in de sloot werd het zwanenei aangetroffen. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doorrijder na ongeval opgepakt

SOEST Een 37-jarige man uit Soest is vrijdagmiddag om 13.00 uur op zijn werkadres aangehouden, nadat hij eerder op de middag een ongeval op de Soesterbergsestraat had veroorzaakt. Zijn voertuig had aan de voorzijde flinke schade opgelopen. De man bekende meteen de aanrijding te hebben veroorzaakt en kreeg een dagvaarding van 660 euro.

Dronken op de bromfiets

BUNSCHOTEN- SPAKENBURG - De 18-jarige bestuurder van een snorfiets uit Bunschoten Spakenburg is vrijdagnacht om 00.30 uur op de Dorpsstraat aangehouden wegens het rijden onder invloed en het rijden zonder helm. Op het bureau gaf de ademanalysetest 315 ug/l aan. De man is met een rijverbod en proces-verbaal naar huis gestuurd.