Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht 15-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Mishandeling na avondje uit

AMERSFOORT - Een 42-jarige man uit Ens is vrijdagavond op het Hof omstreeks 22.00 uur aangehouden wegens mishandeling van een 49-jarige man uit Amersfoort. De 42-jarige verdachte kreeg onenigheid in een horecagelegenheid en werd verzocht de zaak te verlaten. Nadat hij door klanten met zachte dwang was buiten gezet, sloeg hij met zijn vuist een ruitje in. Een andere klant in de zaak wilde de verdachte hierop aanspreken en liep de man achterna. Daarop werd hij met het glas van het gebroken ruitje in het gezicht verwond. De inwoner uit Ens is meegenomen naar het politiebureau en wordt nader verhoord.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Een 43-jarige vrouw uit Amersfoort is vrijdagmiddag om 16.10 uur aangehouden toen zij met een aantal goederen een winkel aan de Puntenburgerlaan wilde uitlopen. De vrouw had enkele levensmiddelen in haar boodschappenmandje liggen en rekende die af, maar bleek bij het verlaten van de winkel ook nog goederen in haar boodschappentas te hebben zitten. De vrouw is ingegaan op een transactievoorstel van 125 euro.

Getuige grijpt dief

AMERSFOORT - Een 39-jarige man uit Amersfoort is vrijdagmiddag om 14.25 uur aangehouden, nadat hij eerder had geprobeerd een aantal mobiele telefoons te stelen uit het zwembad aan de Bisschopsweg.

Een getuige wist de man in de kraag te grijpen en kon hem overdragen aan de politie. De man is geen onbekende van de politie. Hij wordt op het bureau nog nader verhoord.

Dronken op de snorfiets

AMERSFOORT - De 49-jarige Amersfoortse bestuurder van een snorfiets is vrijdagnacht om 00.30 uur op de Kleine Koppel aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau gaf de ademanalysetest 945 ug/l aan. De man is met een rijverbod en proces-verbaal naar huis gestuurd.