Heuvelrug 14.10 uur

Utrecht 15-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Mogelijke illegaal aangehouden

VEENENDAAL Op vrijdagavond 14 mei heeft de politie samen met de Belastingdienst en Arbeidsinspectie controles gehouden op illegale vreemdelingen. In een horecagelegenheid aan de Veenslag, begonnen twee vrouwen te rennen toen zij rond 22.00 uur de politie zagen. De politie heeft één vrouw aangehouden, omdat zij zich hevig verzette toen de politie haar identiteit probeerde vast te stellen. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De politie onderzoekt haar identiteit.

Lawaaimaker gooit bloempot

WIJK BIJ DUURSTEDE Vrijdagmiddag rond 17.00 uur kreeg de politie een klacht binnen over geluidsoverlast aan de Hoogstraat. Een bewoner gaf aan al jaren last te hebben van geluid van de buurman. Toen de politie arriveerde werd de muziek zachter gezet. De lawaaimaker was al aangesproken door de buurman en de wijkagent. De agenten besloten over te gaan op een proces-verbaal. De man werd daarover zo kwaad dat hij een bloempot uit zijn tuin pakte om tegen de voorruit van zijn buurman te gooien. De man werd vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL Een 77-jarige man uit Veenendaal is vrijdagmiddag om 13.20 uur op aangehouden, toen hij zonder te betalen met een aantal goederen een winkel aan het Prins Willem Alexanderpark was uitgelopen en deze in zijn fietstas had gestopt. De man bekende meteen de goederen niet te hebben afgerekend en wilde alsnog betalen. Na verhoor is de man heengezonden.

Dronken achter het stuur

VEENENDAAL Een 29-jarige autobestuurder uit Ede is vrijdagnacht om 21.00 uur op de J.G. Sandbrinkstraat aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed stapvoets en was onder het rijden bezig met zijn laptop, die op de passagiersstoel stond. Hij reageerde in eerste instantie niet op de geluids- en optische signalen van de politie. Voor de kruising met de Boompjesgoed kon hij tot stoppen worden gedwongen. De man werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalysetest en blies 300 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en is met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Bekeurd voor onbevoegd gebruik vangkooien

OVERBERG - Een 27-jarige inwoner van Veenendaal is onlangs bekeurd wegens het onbevoegd gebruik van vangkooien. De man had in een stuk grasland langs de Dwarsweg vier vangkooien opgesteld om daarmee vossen te vangen. De provincie Utrecht heeft voor belangrijke weidevogelgebieden weliswaar vrijstelling verleend om vossen te doden/vangen, maar deze vrijstelling geldt niet voor de Utrechtse Heuvelrug en Utrechtse Vallei. Tijdens een controle door politiemensen van het Regionaal Bureau Veldpolitie in het gebied ontdekten zij dat er vier kooien met aas vangklaar stonden opgesteld. De vangkooien zijn inbeslaggenomen. De Veenendaler, die voor zijn hobby eenden, ganzen en zwanen fokt, verklaarde veel schade te ondervinden van onder meer vossen.
Bekeurd voor eenvoudige stroperij

OVERBERG - Twee inwoners van Veenendaal van respectievelijk 43 en 51 jaar, zijn door politiemensen van het Regionaal Bureau Veldpolitie bekeurd voor eenvoudige stroperij. De twee werden onlangs op heterdaad betrapt toen zij toppen van de adelaarsvaren aan het plukken waren op een recreatieterrein langs de Slaperdijk. De adelaarsvaren is geen beschermde plantensoort, maar ingevolge de verordening van het Recreatieschap waar dit gebied onder valt, is het verboden om planten te plukken. Volgens de twee plukten zij de toppen voor medicinaal gebruik. Na droging maakt men er een aftreksel van, dat zou helpen tegen te hoge bloeddruk. De twee hadden inmiddels twee vuilniszakken vol geplukt. Zij kregen daarvoor een proces-verbaal.

Gezamenlijke verkeerscontrole Gelderland - Utrecht

RHENEN - In de nacht van vrijdag 14 mei op zaterdag 15 mei heeft de politie tussen 19.00 uur en 03.00 uur een grote veiligheidscontrole gehouden. Politieteams van Heuvelrug en Gelderland-Zuid controleerden het verkeer dat de Rijnbrug (N233/Neder Rijn) passeerde.

Het was de tweede keer dat de politie Heuvelrug en Gelderland-Zuid samen een grootschalige veiligheidscontrole hielden. Het doel van de gezamenlijke controle was om de samenwerking te stimuleren en omdat crimineel (verkeers)gedrag niet stopt bij de Rhenense Brug, de grens tussen de politieregios Gelderland-Zuid en Utrecht. Om de veiligheidsbeleving in de werkgebieden te vergroten werd er ook toezicht gehouden op verboden wapenbezit, alcohol- en/of drugsgebruik en overige strafbare feiten. De controle werd gehouden in samenwerking met onder andere Bureau Verkeershandhaving, Verkeerstaken, ANWB en fris rijdt.

In totaal waren 60 opsporingsambtenaren bij de controle betrokken. De Vreemdelingendienst was eveneens aanwezig om aangetroffen personen, die voldoen aan de opsporingscriteria van de Vreemdelingenwet aan te houden. Uiteindelijk zijn door hen geen aanhoudingen verricht.

De politie haalde het verkeer van de weg met behulp van motorrijders die de bestuurders overbrachten naar controleplaatsen aan de Betuwestraatweg in Kesteren en de Zwarteweg en Stationsplein in Rhenen. Weggebruikers zijn met name gecontroleerd op de rijtechnische staat van het voertuig, de juistheid van papieren, het voeren van juiste verlichting, snelheid, gordel dragen voor- en achterin, rijden onder invloed, gevaarlijk /hinderlijk rijgedrag en verboden wapen- en/of drugsbezit.

In totaal werden 70 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Er hebben 403 bestuurders in Kesteren en 220 bestuurders in Rhenen meegewerkt aan een blaastest. Twee bestuurders hadden het toegestane maximum van 220 ug/l overschreden. Vier scooters hadden teveel vermogen. Eenmaal is proces-verbaal opgemaakt voor het bezit van twee slagwapens. Daarnaast heeft een radarauto bij 1150 passanten de snelheid gemeten, daarvan reden er 90 te hard. Van een aangetroffen radardetector is vrijwillig afstand gedaan, hier wordt geen PV van opgemaakt.

De sfeer was gemoedelijk en alle bestuurders verleenden medewerking aan de controle.