Utrecht stad 14.00 uur

Utrecht 15-05-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht

Man doodgestoken

UTRECHT Op zaterdag 15 mei rond 05.30 uur is een 36-jarige man uit Utrecht doodgestoken in een woning aan de Gresnigtstraat. De politie was snel ter plaatste en kon in de woning een verdachte, een 49-jarige man uit Utrecht, aanhouden. Deze is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Smoes om binnen te komen

UTRECHT De politie waarschuwt voor de volgende smoes om ongewenst binnen te komen, die op woensdag 12 mei rond 16.45 is toegepast op een 91-jarige vrouw uit Utrecht. De vrouw had net boodschappen gedaan en kwam bij haar voordeur aan de Hartogstraat twee meisjes tegen. De vrouw sprak even met de meisjes en ging naar binnen. Daarna belden de meisjes aan, en gaven aan van de thuiszorg te zijn. De vrouw heeft de meisjes binnengelaten, maar gaf aan dat ze niet wilde dat er s avonds gewerkt werd. Daarna ging één van de twee naar het toilet, waarbij ze vrij kans had om zich in de rest van de woning te begeven. De meisjes vertrokken na ongeveer een kwartier. De vrouw vertrouwde de zaak niet, maar miste niets in haar huis. Zij heeft het volgende signalement aan de politie doorgegeven.

Meisje 1:

· Blanke huidskleur

· Tussen 18-21 jaar oud

· Tussen 1.60 1.65 m. lang

· Zwarte kleding

· Sprak goed Nederlands

· Stelde zich voor als Lina/Lima

Meisje 2:

* Blanke huidskleur

* Ongeveer 11 jaar oud

* Ongeveer 1.30 m. lang

* Sprak geen Nederlands

Bekeuring te zwaar beladen vrachtwagen

UTRECHT Bij een controle op aslast (gewicht) van vrachtwagens op de Choorstraat heeft de politie vrijdagmiddag 14 mei rond 14.30 uur een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Vianen aangehouden. Ter plekke is een maximale aslast van 2000 kg. toegestaan. De vrachtwagen overschreed dit met 1000 kg. De chauffeur kreeg proces-verbaal.

Weg afgezet vanwege lekkende dieselolie

VLEUTEN Op vrijdagmiddag rond 13.00 uur is de Dorpsstraat afgezet omdat er een mobiele lichtmast van de oplegger van een trekker was gevallen. Op de weg liep er dieselolie uit de lichtmast. De politie heeft met een dammetje het verspreiden gestopt en de milieupolitie en brandweer zijn ter plekke gekomen. De brandweer heeft vervolgens de dieselolie verwijderd. De lichtmast is verder getransporteerd. Tegen de 20-jarige chauffeur uit Leidschendam en het verhuurbedrijf van de trekker is proces-verbaal opgemaakt voor het niet goed bevestigen van de lading.

Aanrijding door eendje

VLEUTEN Op de Europaweg heeft op vrijdagochtend 14 mei om ongeveer 09.45 uur een kop-staart-botsing plaatsgevonden. Een automobilist remde voor een eendje. De bestuurster daarachter kon vervolgens op tijd remmen, maar drie bestuurders daarachter niet. Deze reden tegen elkaar aan. Een 43-jarige vrouw uit De Meern kreeg door de aanrijding last van haar nek. Zij is met de ambulance naar het Diaconessenhuis gebracht.

Lawaaimaker blijkt rijontzegging te hebben

UTRECHT Vrijdagavond rond 21.30 uur heeft de politie een 24-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden op de Amsterdamsestraatweg. De auto van de bestuurder viel op omdat de bestuurder luid toeterde. De politie zette de auto aan de kant, gaf een waarschuwing en nam de gebruikte luchthoorn in. De bestuurder bleek echter een rijontzegging te hebben. De man moest daarom mee naar het politiebureau waar hij proces-verbaal kreeg.

Brommerrijder bekeurd

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond rond 21.15 uur op de Havenweg een 20-jarige Utrechter aangehouden die bij een bromfietscontrole bleek te beschikken over een vervalst framenummer. De brommer is ingenomen en de man kreeg bekeuringen voor het rijden zonder certificaat, zonder verzekering en omdat de brommer opgevoerd was.

Snorfietser dubbel bekeurd

UTRECHT Tijdens een scootercontrole heeft de politie vrijdagavond rond 18.30 een 18-jarige Nieuwegeiner aangehouden. Zijn snorfiets was opgevoerd en hij bleek teveel gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 445 ug/l. De kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Winkeldieven gepakt
UTRECHT Op vrijdagmiddag rond 15.00 uur heeft de politie een 39-jarige Utrechter aangehouden die in een winkel aan de Amsterdamsestraatweg slechts enkele goederen afrekende, terwijl hij meer in zijn boodschappenkarretje had zitten. Nadat hij de kassa gepasseerd was, vroeg het personeel aan de man of ze in zijn karretje mochten kijken, en troffen daar onafgerekende goederen aan. De goederen zijn terug naar de winkel gegaan en de man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij heeft een winkelontzegging gekregen. Rond 15.45 uur heeft de politie ook een (andere) 39-jarige Utrechter aangehouden die in een winkel aan de Achter Clarenburg een stereotoren had gestolen. De man, een bekende van de politie, is meegenomen naar het politiebureau, waar hij is ingesloten. Om 16.45 uur heeft de politie op de Oudegracht ook een 26-jarige Utrechtse vrouw aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw had kleding onder haar jas verstopt en werd door de beveiliging van de winkel aangehouden. De goederen zijn achtergelaten, de vrouw moest mee naar het politiebureau voor verhoor.