Binnensticht, 13.00 uur

Utrecht 15-05-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Wilde achtervolging

DE BILT Na een achtervolging die begon bij de Utrechtseweg heeft de politie op vrijdagnacht om 01.45 uur op de Tannhauserdreef een 23-jarige autobestuurder uit Nieuwegein kunnen aanhouden wegens het fors overtreden van verschillende verkeersregels. De man reed met een snelheid van 170 km/uur over de Utrechtseweg richting Utrecht en negeerden een aantal malen een rood verkeerslicht. Met hoge snelheid probeerde hij aan de politie te ontkomen. Op de Mr. Tripkade doofde hij ook zijn lichten. Uiteindelijk reed de bestuurder zich vast bij de Winterboeidreef en verliet samen met twee inzittenden de auto. Op de Tannhauserdreef konden zij worden aangehouden en zijn ze overgebracht naar het politiebureau in Zeist voor nader verhoor.

Onder invloed achter het stuur

ZEIST - Een 41-jarige vrouw uit Den Dolder heeft vrijdagavond om 19.30 uur op de Panweg een ongeval veroorzaakt. Uit onderzoek bleek dat de vrouw onder invloed reed. Op het bureau gaf de ademanalysetest 615 ug/l aan. De vrouw was niet meer in staat te remmen en botste tegen de auto aan van een 23-jarige man uit Utrecht die voor een rood verkeerslicht stond. Toen het verkeerslicht op groen sprong, reed de vrouw weg en raakte daarbij nogmaals de auto van haar voorganger. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft zij een rij-ontzegging gekregen.

Dieven betrapt

ZEIST Op vrijdagavond om 18.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er zich twee verdachte personen zich zouden bevinden in een zaal van een uitgaansgelegenheid, die zich mogelijk schuldig zouden hebben gemaakt aan het wegnemen van een laptop en DVDs. De twee jongens beide afkomstig uit Zeist en allebei 15 jaar bleken inderdaad de goederen te hebben gestolen. Een van de jongens was al bekend bij de politie. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader verhoor.