Politie Drenthe

zaterdag

Assen 15-05-2004

kentekenplaten gestolen

DALEN - Beveiligers van een vakantiepark in Dalen hebben in de nacht van vrijdag een 38 jarige inwoner van het Duitse Diepholz aangehouden op verdenking van een aantal kentekenplaten van geparkeerde auto's. Hij is overgedragen aan de politie en na voorgeleiding ingesloten. De bewakers troffen de man aan met onder zijn jas en in zijn broek vijf kentekenplaten. Volgens hem had hij ze gevonden en was hij net onderweg naar de receptie op ze daar af te geven.

Autokraken Hoogeveen

HOOGEVEEN - Vier inwoners van Hoogeveen hebben vrijdag bij de politie aangifte gedaan van in braak in hun auto. De auto's stonden geparkeerd aan de Oldenbandringhstraat, het Kaaplaantje, de Swammerdamstraat en de Röntgenhof. Het ging de dieven in alle gevallen om de, veelal wat duurdere, geluidsinstallaties van de auto's.

Scooterrijder naar ziekenhuis

HOOGEVEEN - Een 41 jarige bromscooterbestuurder uit Hoogeveen is in de nacht van vrijdag op zaterdag met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De man reed over de Edisonstraat en is door onbekende oorzaak met zijn scooter tegen het wegdek gegaan.

Fietser naar ziekenhuis

DONDEREN - Een 34 jarige fietser uit Assen is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De man maakte deel uit van een groep fietsers toen hij zich op de Scheperijen in Donderen even uitrekte en met zijn voet in het voorwiel terechtkwam, waarop hij tegen het wegdek smakte.

Politie haalt alcomobilist van de weg

RODEN - Een 26 jarige inwoner van Groningen was in de nacht van vrijdag op zaterdag de pineut toen hij met een wat brede zwaai zijn auto parkeerde op de Brink in Roden. Het resulteerde in een afspraak met de rechtbank. Bij de ademtest kwam naar voren dat hij met ongeveer 1,2 promille achter het stuur had gezeten. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs.

Dure verf

COEVORDEN - Een 23 jarige inwoner van Nieuwe Pekela kreeg vrijdagmiddag van de politie een boete van 210 euro voor het stelen van twee potten verf en 15 kwasten. De man was door het personeel van een bouwmarkt aan de Printer in Coevorden betrapt op de diefstal. Achterna gerend door personeel van de bouwmarkt kon de man op het Modem worden aangehouden. Hij is overgedragen aan de politie en na verhoor in vrijheid gesteld

Politie houdt verdachte mishandeling aan

ASSEN - De politie van Assen heeft vrijdagnacht op Brinkstraat in Assen een 31 jarige inwoner van Assen aangehouden en ingesloten wegens mishandeling van een 64 jarige plaatsgenoot. Het tweetal had onenigheid gekregen in een horecagelegenheid aan de Brinkstraat. De ruzie werd op straat voortgezet en resulteerde in een flinke hoofdwond voor de 64 jarige Assenaar.

Getuigen hebben de 31 jarige man aangewezen als dader.

Vissen op verboden terrein

EELDE - PATERSWOLDE - Een 30 jarige karpervisser uit Groningen heeft vrijdagavond van de politie een boete van 30 euro gekregen omdat hij zat te vissen in het water op een stuk privé-terrein aan de Westerhorn in Eelde. De man had het bord "Priveterrein" had genegeerd.

Bert Visser 0651 - 611629.

Collega Roel Hallink (0651 - 528156) neemt het voorlichtingspiket vanaf 17.00 uur het voorlichtingspiket van mij over. Zondagmorgen ben ik vanaf 08.00 uur weer bereikbaar.